BirGün gazetesi okurları, Didim’de BirGün Yayın Koordinatörü Yaşar Aydın ve eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok Akatlı'nın katılımıyla bir araya geldi.

BirGün okurları Didim’de bir araya geldi

Erdem ÖZDEN

BirGün gazetesi okurları, hafta sonu Aydın'ın Didim ilçesinde Cafe Lina Kültür ve Sanatevi’nde bir araya geldi. Buluşmaya, BirGün Yayın Koordinatörü Yaşar Aydın ve eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok Akatlı katıldı.

Didim’den ve Kuşadası’ndan gelen BirGün okurları birlikte kahvaltı ettikten sonra yazarlarla; güncel siyasal hareketleri, beklentileri, toplumsal değerlendirmeleri, gazetelerin ve basının yaşadığı sorunlar ve yaklaşan seçim süreci konusunda görüş alışverişinde bulundular.

İlk olarak konuşan Yaşar Aydın, gazetenin ana akım medyadan ayrı olarak bağımsızlığını koruyarak doğru ve hızlı haber vermeye çalıştığını, bu yolda okurların desteğinin önemli olduğunu, tüm baskı ve engelleme çalışmalarına rağmen yayın hayatını sürdürmeye çalışanların da fedakarlık ve okurların desteğiyle devam ettiklerini belirtti. Seçimler öncesi sessiz çoğunlukların sesi olmaya devam edeceklerini, muhalif ve dezavantajlı toplulukların sesi olacaklarını belirten Aydın; örgütlü bir toplum yaratılması gerekliliğinin bu günlerde daha da öne çıktığını gözlemlediklerini dile getirdi.

Zeynep Altıok Akatlı ise seçimler yaklaşırken güçlü bir muhalif cephenin oluşması gerektiğini, farklı dünya görüşü olan siyasilerin asgari müştereklerde bir araya gelmesi ve mevcut hükümete karşı bir arada durmalarının önemli olduğunu, 6’lı masa diye adlandırılan oluşumun seçim sürecinde dayanışma gösterebilme becerisinin önemli olduğunu ve bu oluşumun desteklenmesinin çok gerekli olduğunu vurguladı. Seçimler yaklaşırken herkesin çok çalışmak zorunda olduğunu ve bunun tüm kesimler tarafından kabul gören ortak bir durum olduğunu belirten Altıok; 6’lı oluşumun içinde olmayan muhalif kesimlerin sesinin de temsil edileceği muhalif bir cephenin örülmesi gerektiğine inandığını, son seçim yasası ve değişiklik yapılan seçim sistemine karşı demokrasiden yana olan her kesimin bunu görev olarak algılaması gerektiğini ifade etti.

Buluşmada okurlar, gazetenin gelişmesi hakkındaki görüşlerinin yanı sıra gündemdeki gelişmeleri en doğru ve tarafsız olarak aktardığını dile getirip bağımsız olarak yayın hayatını sürdürmeleri konusunda gazete çalışanlarına teşekkür ettiler.