BirGün okurları Kadıköy'de buluştu

Gazetemizin 15’inci yaş günü nedeniyle düzenlenen etkinlikler devam ediyor.

15. yaş günü etkinlikleri kapsamında bir okur buluşması da bugün saat 19.30'da Kadıköy Evlendirme Dairesi'nde yapıldı.

Geniş katılımın olduğu okur buluşmasının katılımcıları arasında BirGün yazarı Oğuzhan Müftüoğlu, usta gazeteci Ayşenur Arslan, oyuncu-yazar Ercan Kesal, akademisyen Güven Gürkan Öztan yer aldı.

Programda yer alan CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal rahatsızlığı nedeniyle okur buluşmasına katılamadı.

Okur buluşmasında konuşan Oğuzhan Müftüoğlu, "Çok kişinin BirGün için uzun zaman ayakta kalamaz dediklerini hatırlıyorum. Bende böyle bir gazete fikri ilk kez çok geniş bir kitlenin, Ankara'da kamu çalışanlarının eyleminde ortaya çıktı. Çok büyük bir direnişti o gün. Ertesi gün Doğan medya dahil herhangi bir gazetede tek bir satır yoktu. Ben o zaman bir gazete yapalım dedim. Gazete kurmak zor bir iş, daha önce patronsuz bir gazetenin deneyimi vardı. Bu iş için İstanbul'da gazetecilerle birlikte konuştum. 600 bin lira topla gerisine katılma dediler. Parayı topladık. Ama kurulduktan 2 ay sonra bitti. Hikaye böyle başladı. 15 yaşına gelen aklı başında bir gazete ortaya çıktı. Bu gazete para babalarından bir şey gelmeden, okurların desteğiyle ayaktı kalır. Abonelik kampanyası bu anlamda çok önemlidir. Ve bu gazete batmayacaktır" diye konuştu.

'HAYIR' ETRAFINDA KAMPANYA YÜRÜTÜLMELİ

24 Haziran seçimleriyle ilgili konuşan Müftüoğlu, "OHAL altında, 2 ayda seçim yapıyorlar. Her gün 'erken seçim ahlaksızlıktır' dedi. Seçim yasalarını değiştirdi. Bu baskın seçimdir. Aslında muhalefetin bütünüyle boykot etmesi için her koşul var. Ancak muhalefet partilerinin hepsinin 'biz bu hukuksuz seçime katılmıyoruz' dedikleri bir ortamda geçerlidir. Ufak çabalar beyfendinin işine yarar. Bu seçimin Referandumun ikinci evresi olduğunu düşünüyorum. Hayır, referandumu kazanmıştı. Herkes seçime gitmelidir. Şer ittifakına karşı verilmeyecek her oy Hayır oyudur ve Hayır oyu verilmelidir. Tıpkı referandumdaki gibi 'Hayır' etrafında bir kampanya yürütülmelidir" dedi.

ERCAN KESAL: BirGün BENİM AİLEM

Ercan Kesal ise, "BirGün benim ailem. Gazetede yazmaya Radikal'de başladım. Yazılar tuttu. Sonra BirGün'den teklif geldi. Radikal'den bir gazeteciye söylediğimde 'doktor gitme' demişti. Ben, 'BirGün benim ailem, orada yazacağım' dedim. Bana, 'Hepimiz orada yazacağız' demişti. Hakikaten öyle, elimizde bir tek BirGün kaldı" ifadelerini kullandı.

Ayşenur Arslan, "Düşünün, medyanın gelinen noktasında Ahmet Hakan bile fazla geldi. İçi boşaltılmış bir medyanın halini herkes görüyor. Medya aslında çok uzun yıllardır talim terbiye gördü. Asıl Özal döneminde oldu bu durum. Nasıl Çankaya'ya gireriz, nasıl uçağa bineriz o dönemde ortaya çıktı. Medya çürüdü. BirGün bu anlamda çok kıymetli" şeklinde konuştu.

Erken seçimle ilgili de konuşan Aslan, "Gül projesi bitti. Saadet Partisi açıklama yaptı. Artık sıra CHP'ye geldi. İbre Yılmaz Büyükerşen'den yana. Oğuzhan Müftüoğlu da söyledi, herkes seçime gitmelidir" diye konuştu.

Güven Gürkan Öztan da, "Yenilmezler diyorlar ama iktidar cephesinde de büyük çatlaklar var. Doğru bir muhalefet ve stratejiyle artık miadını doldurmuş bu iktidardan kurtulmak mümkün. Bunun için elimizdeki mecralara çok ihtiyacımız var. BirGün doğru haber alma anlamında çok önemlidir" dedi.

Katılımcıların konuşmalarından sonra BirGün okurları düşüncelerini paylaşırken konuklara soru yönetildi.