BirGün Pazar eki bu hafta 'Asya ve Sol' dosyasıyla bayilerde. İki haftadır Güney Amerika ve Avrupa solunu inceleyen BirGün Pazar bu hafta Asya ve sola bakışı mercek altına aldı.

BirGün Pazar, 'Asya ve Sol' dosyasıyla yarın bayilerde

BirGün Pazar bu hafta Asya ve sola bakışı mercek altına alıyor. Dosyaya katkı verenler arasında Hayri Kozanoğlu, Vijay Prashad, Candan Badem, Alaz Sümer ve Michael Hudson yer alıyor. Dışarıdan İçeriye Mektuplar köşesinde bu hafta Ataol Behramoğlu içeridekilere seslendi. Can Atalay ise Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nden BirGün Pazar için yazdı.

►Güray Öz “Determinist ile mütevekkil kardeştir” başlığıyla Altılı Masa, Cumhur İttifakı ve mevcut gidişatı anlattı.

►Caner Özdemir “Bir ulusal güvenlik aygıtı: Homofobi” başlığıyla homofobinin iktidarlar tarafından nasıl kullanıldığını yazdı.

►Can Atalay Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nden BirGün Pazar’a “Sosyal haklar 101” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazısında sosyal hakları, demokrasiyi, hukuk devletini anlattı ve karşılaşacağımız sınavdan söz etti.

►Ataol Behramoğlu, “Dışarıdan İçeriye Mektuplar” köşesinin konuğu oldu. “Dışarıdaki içeriden içerideki dışarıya mektup” yazısıyla içeridekilere selam gönderdi.

►Michael Hudson’ın Naked Capitalism sitesine “Orta Asya’nın neoliberal trajedisi” başlığıyla yazdığı ve Sovyetlerin yıkılışının ardından Orta Asya ülkelerinin düştüğü trajediyi ve yoksunluğu anlattığı yazısını Göksu Cengiz çevirdi.

►Candan Badem “Bugünkü Rusya’da sol” başlığıyla Rusya’daki solun durumunu ve Putin etkisini anlattı.

►Hayri Kozanoğlu “Çin’in ‘ortak refah’ arayışı” başlığıyla Xi Jingping’in ÇKP’ye etkisini ve ÇKP’nin bugünkü durumunu anlattı.

►Vijay Prashad’ın Tricontinental’e “Sri Lankalılar mutlu olacakları bir dünya arıyor” başlığıyla yazdığı yazısını Yusuf Tuna Koç çevirdi.

►Alaz Sümer “KDHC’nin ‘Kopuş Davası” yazısıyla Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti veya ülkemizde yaygın olarak bilinen Kuzey Kore’de siyaseti ve yaşantıyı anlattı.

►Serhat Halis “Yasaklanan festivaller ve kültürel hegemonya” başlığıyla yasaklanan festivalleri ve müziği yazdı.

►Sercan Meriç “Yasaklarınız festivale dönecek” başlığıyla müziğin yasaklara karşı koyuşunu anlattı.

►Zafer Köse “Edebiyattan öğrenmek” başlığıyla Zülfü Livaneli’nin İnkılap Kitabevi’nden yayımlanan kitabı Kaplanın Sırtında kitabından ne öğrenilebileceğini anlattı.

►Haydar Ergülen “Yardımcı Ders Kitabı 101” yazı dizisine “Barışı seçen savaşı yitirmez!” başlığıyla devam etti ve “Şehir Dersi” ile “Seçmeli Ders-2’yi” verdi.

►Jale İris Gökçe “Tenkitten arzuhalciliğe” yazısıyla sanat dünyasında eleştiri ve eleştiri eksikliğini anlattı.

►Erdal Ateş “Gâvurların Or’da” öykü dizisinin 9. kısmını yazdı ve 12 Eylül ile Amerikan malı öykülerini yayımladı.

►Nesli Zağlı “Aile dediğin bu devirde kolay dizilmiyor” başlığıyla son dönemlerde tekrar popüler olan aile dizimi konusunu ele aldı.

►İbrahim Karaoğlu “Geçmiş zaman kortejoları” başlığıyla Lütfü Dağtaş’ın kortejo fotoğraflarını anlattı.