BirGün Pazar'ın bu hafta yayımlanacak 823. sayısının Mustafa Kemal Coşkun, Bahadır Özgür, Gönenç Uysal, Fevziye Sayılan ve Yusuf Tuna Koç'un katkı sunduğu dosya konusu 'Laiklik ve Trikat Rejimi.'

BirGün Pazar bu hafta 'Laiklik ve Tarikat Rejimi' dosyasıyla bayilerde

BirGün Pazar eki, 'Laiklik ve Tarikat Rejimi' dosyasıyla yarın bayilerde.

Bu hafta dosyaya katkı sunanlar arasında Mustafa Kemal Coşkun, Bahadır Özgür, Gönenç Uysal, Fevziye Sayılan ve Yusuf Tuna Koç bulunuyor.

Dışarıdan İçeriye Mektuplar köşesinin konuğu ise bu hafta Barış İnce oldu ve Gezi tutuklularına selam gönderdi.

Ayrıca Oğuz Oyan ve Yasin Durak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis cezası ve siyasi yasak süreci üzerine yazdı.

BirGün Pazar'da bu hafta yer alan yazılar şöyle:

Oğuz Oyan “İstanbul’a iktidar operasyonu” başlığıyla İmamoğlu’na yönelik yargı sürecini ve sonuçlarını ele aldı.

Yasin Durak “Öksüz oynaşa çıksa ay akşamdan doğar!” başlığıyla iktidarın İmamoğlu’na karşı yaptıkları ve yapabileceklerini anlattı.

Güray Öz “Büyülü gerçekçilik gizemi aslına, gerçeğe dönüştürür…” başlığıyla bilim düşmanlığının sıradan hayatı nasıl etkilediğini anlattı.

Barış İnce “Kıymet” başlığıyla Dışarıdan İçeriye Mektuplar köşesine konuk oldu ve içeridekilere selam gönderdi.

Mustafa Kemal Coşkun “Tehlikeli bir zamir: Biz” başlığıyla cemaat ve tarikatların işçiler üzerine vurduğu prangaları anlattı.

Fevziye Sayılan “Kadınları teslim almak için” başlığıyla tarikat ve cemaatlerin kadınlar, çocuklar ve eğitim üzerindeki yarattığı tehlikeyi yazdı.

Gönenç Uysal “Çocuk, tarikat, devlet: Dayatılan karanlığa karşı aydınlık mücadelesi” başlığıyla çocuk istismarı ve gerici düzeni anlattı.

Bahadır Özgür “Tarikat oligarşisi” başlığıyla devleti ele geçiren ve geçirmesine müsaade edilen tarikat ve cemaatlerin arka planlarını ele aldı.

Yusuf Tuna Koç “Laiklik: Çarkla çomağın mücadelesi” başlığıyla 12 Eylül’den bu yana yaygın biçimde yol verilen tarikatlaşmayı anlattı.

Ayça Söylemez “'İnsanlıktan utandıran' operasyon” başlığıyla 19 Aralık Hayata Dönüş Operasyonu’nu yazdı ve detaylarını anlattı.

Sercan Meriç “Hayat ne kadar dik durabildiğinizle alakalı” başlığıyla ünlü müzisyen ve sanatçı Hayko Cepkin ile yeni başlayan Jekyll&Hyde oyunu ve hayat üzerine söyleşti.

Güçlü Ateşoğlu “Melih Cevdet Anday: Nesnelerin direncini kıran şiirin şairi” başlığıyla Anday’ın şiirlerini ve bu şiirlerde işlenen düşünceleri ele aldı.

Haydar Ergülen “Yardımcı Ders Kitabı 101” yazı dizisine “Ne biat ne itaat, kahrolsun istibdat!” başlığıyla devam etti ve “Gökyüzü” dersi ile “Terazi” dersi verdi.

İbrahim Karaoğlu, “Faust’un grotesk aynaları bu resimler” başlığıyla ressam Hakan Daloğlu’nun Goethe’ye göndermeler yaptığı yapıtları üzerine yazdı.

Nesli Zağlı “Psikolojiye dair her şey…” başlığıyla son dönemde uzman veya bilim dışı kimseler tarafından sürekli üretilen ve genellemeler yapan psikoloji yazılarına dair kaygılarını dile getirdi.