BirGün Pazar’da bu hafta: 28 Şubat neydi ve nasıl sonuçlar doğurdu?

BirGün Pazar bu hafta 28 Şubat müdahalesini ele alan konusuyla yine dopdolu bir içerikle okurlarını bekliyor.

>>Prof. Dr. Oğuz Oyan, dönüm noktası olarak değerlendirdiği 28 Şubat’ın rantını en çok İslamcıların yediğini yazdı.

>>Siyaset Bilimci Güven Gürkan Öztan, 28 Şubatçıların İslamcılıkla değil, onun gölgesiyle mücadele ettiğini ve yükselişinin nedenlerine gözlerini kapadıklarını anlattı.

>>Berkant Gültekin, 28 Şubat’ın AKP’nin önünü açtığını ve bundan ders alan kadroların ‘seyreltilmiş İslamcılık’la düzenle daha barışık bir politika yürüttüğünü kaleme aldı.

>>Uğur Şahin Kentin Soluğu’nda mikrofonu bu kez ülkenin en kalabalık ilçesi Esenyurt’ta yaşayan siyah göçmenlere tuttu. Siyah göçmenler maruz bırakıldıkları ayrımcılığı Şahin’e anlattı.

>>Güray Öz Türk Edebiyatı’nın önemli isimlerinden Sabahattin Ali’nin yaşadıklarını kâğıda döktü.

>>Eğitimci Yazar Nejla Doğan yüz yüze eğitim ve sınav kararlarını değerlendirdi ve MEB’in pandemi dönemindeki hatalarına değindi.

>>Murat Tırpan son günlerin popüler uygulaması ClubHouse’un bugünlerde doldurduğu boşluğu kaleme aldı.

>>Serhat Halis yıllar önce Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan “Soyut Sensin Figüratif Babandır” yazısına atıf yaparak üniversitelerin geçmişini ve bugünkü durumunu değerlendiren bir yazı yazdı.

>>Nesli Zağlı bireysel ve toplumsal acılara rağmen hayatta direncin önemini Adamlar grubunun ‘Koca yaşlı, şişko dünya’ şarkısına atıfla kağıda döktü.

>>Yusuf Tuna Koç Medea Benjamin ile Nicolas J. S. Davies’in Counterpunch.org’da yayımlanan “Amerikan imparatorluğunun gerilemesi ve çöküşü” başlıklı yazısını çevirdi.

>>Serda Semerci BirGün Pazar okurları için ‘Balon’ isimli öyküyü kaleme aldı.

birgun-pazar-da-bu-hafta-28-subat-neydi-ve-nasil-sonuclar-dogurdu-846554-1.