Haftalık kültür ve fikir ekiniz BirGün Pazar bu hafta da dopdolu...

BirGün Pazar'da bu hafta

BirGün’ün hafta sonu eki BirGün Pazar bu hafta da dolu içeriğiyle okuruyla buluşuyor.

Bütçe görüşmeleri TBMM’de devam ederken pek çok tartışma da yaşanmaya devam ediyor. Saray’ın şatafatlı yaşamı olağanca hızıyla sürerken emekçi halkın gündemi ise insanca yaşam düzeni ve adil bir gelir dağılımı.

BirGün Pazar ekibi olarak Prof. Dr. Aziz Konukman ile bütçe görüşmelerini konuştuk. Konukman, “Sayıştay’ın harcamalara ilişkin yıl içerisinde sunduğu bazı tespitleri var. Ancak söylediği tek şey “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin takdirindedir.” Hâlbuki burada açık açık 5018’in ilgili hükümleri resmen ihlal edilmiş. Yasa dışı bir işlemin Meclis’in takdirine bırakılması kadar vahim bir şey olamaz bütçe hakkı kültürü ve demokrasi açsından. Batı’da ise parlamenter rejimlerde bütçeler reddedildiğinde hükümetler istifa eder bir nevi güven oylamasıdır bu hükümetler için” ifadelerini kullandı.

Yazarımız Prof. Dr. Oğuz Oyan da yine bütçe görüşmelerinden hareketle yaşananları kaleme aldı. Oyan bütçe planlamalarının ve yeni rejiminin yarattığı etkileri sıraladı.

Özgürlük ve Dayanışma Partisi’nin (ÖDP) 22 Aralık’ta Ankara’da gerçekleştireceği kongre öncesinde Tunca Özlen “Solda ihtiyaç yeni bir devrimci merkez” başlıklı bir yazı yazdı.

24 yıl önce aramızdan kopartılan yazar ve eleştirmen Onat Kutlar üzerine Burcu Şahin ve Aslan Erdem tarafından bir kitap hazırlandı. Kitabın yazarlarıyla Kadir İncesu bir araya geldi.

Sinema eleştirmeni Murat Tırpan, sinema gündemindeki Marriage Story filmini değerlendirdi.

Yazarımız Meryem Koray ise Çin seyahati sonrasında Çin izlenimlerini aktardı.

Türkiye’nin genç orkestra şeflerinden Nisan Ak, kariyerine ilişkin Özgür Yılgür’ün sorularını yanıtladı.

Ayrıca yazılarıyla, Nesli Zağlı, Güray Öz, Mustafa Temimhan, Burak Abatay, Taner Turna ve Haydar Ergülen de BirGün Pazar sayfalarında bu hafta siz okurlarımızla buluşacak.

BirGün Pazar'ın bu haftaki yazılarını okumak için tıklayın

birgun-pazar-da-bu-hafta-661619-1.