Bir pazar klasiği olan BirGün Pazar, “50. Yılında Kızıldere” dosyasıyla yarın gazeteniz ile birlikte bayilerde.

BirGün Pazar'da bu hafta: 50. Yılında Kızıldere

BirGün Pazar eki bu hafta “50. Yılında Kızıldere” dosyasıyla bayilerinizde. BirGün Pazar ekinin 785. sayısının dosyasını Bülent Forta, Levent Hekim, Nuran Kepenek Alptekin ve Yaşar Durmuş yazdı. Ayrıca Bilim ve Gelecek Dergisi’nin 215’inci sayısında yer alan Orkun Saip Durmaz imzalı Kızıldere Katliamı’nın İngiliz arşivlerindeki yansımaları yazısı da özet olarak sunuldu.

Bülent Forta “Kızıldere’nin yarattığı aidiyet duygusu” başlığıyla Kızıldere’yi, mücadeleyi ve kendi hayatına yansımalarını yazdı.

Levent Hekim “Kızıldere ve bugün” başlığıyla Kızıldere’nin bugüne etkilerini aktardı.

Kızıldere Katliamı’nda hayatını kaybeden Cihan Alptekin’in ablası ve Bizum Cihan kitabının yazarı Nuran Alptekin Kepenek, “Bizum Cihan” yazısıyla Cihan Alptekin’i ve 68 kuşağını anlattı.

Yaşar Durmuş “On’lar yaşıyor” yazısıyla Kızıldere’nin kendi hayatına ve Fatsa’ya etkisini anlattı.

BirGün Pazar ekibi Ayrıca Bilim ve Gelecek Dergisi’nin 215’inci sayısında yer alan Orkun Saip Durmaz imzalı Kızıldere Katliamı’nın İngiliz arşivlerindeki yansımaları yazısını özetleyerek aktardı.

Güray Öz “İyi mizah kötü mizahı kovar” yazısıyla 24 Mart’ta hayatını kaybeden gazeteci ve yazar Aydın Engin’i andı.

Taner Timur “Gurur, devlet ve siyaset...” yazısıyla devletlerin ve halkların mağrurluk üzerinden oluşturdukları kimlik ve siyaseti anlattı.

Serhat Halis “Tehlikenin farkında mısınız? Bence değilsiniz!” başlığıyla giderek artan gerici tehdidi ve kamuoyunda sürekli gündeme gelen tarikat-cemaat olaylarını yazdı.

Zafer Köse “Savaşseverliğe karşı içsavaş” yazısıyla savaş halinde ve barış halinde süregelen söylemleri, iktidarları ve devletlerin ikiyüzlü çıkarlarını anlattı.

Haydar Ergülen “Yardımcı Ders Kitabı 101” yazı dizisini “Bahar geldi, bisikletler açtı!” yazısıyla sürdürdü, baharı ve bisiklet kullanımını anlattı.

Can Kartoğlu “Küçük direnişçi: Toros Tan Aydoğdu” başlığıyla SMA hastalığını atlatan Toros’u anlattı.

İbrahim Karaoğlu kendi küratörlüğünde gerçekleştirilen “68’liler/Sekiz Ressam” sergisini anlattı.

Prof. Dr. Emine Uçar İlbuğa “Şiirsel bir yolculuk: Drive My Car” yazısında Ryusuke Hamaguchi’nin yazıp yönettiği ve Haruki Murakami’nin 2014 yılında yazdığı Men Without Women adlı kısa öyküsünden sinemaya uyarladığı Drive My Car filmini anlattı.

Nesli Zağlı “İnsan Kalbinin Haritası” yazısında aynı isimdeki filmden hayatın trajikliğini aktardı.

Meriç Kırmızı “Augé’nin öngördüğü bisiklet devrimi” yazısıyla bisiklet kullanımını ve yaygınlığını işledi.

Erdal Ateş “Gâvurların Or'da” öykü serisinin beşinci kısmını yazdı.

birgun-pazar-da-bu-hafta-50-yilinda-kizildere-995948-1.