BirGün Pazar eki tam kapanma süresince pazar günleri değil cumartesi günleri dopdolu içerikleriyle bayinizde olacak.

BirGün Pazar'da bu hafta: Bağımsızlık mücadelesi ve bugün

BirGün Pazar eki tam kapanma süresince pazar günleri değil cumartesi günleri dopdolu içerikleriyle bayinizde olacak. Bu hafta BirGün Pazar’ın “Bağımsızlık mücadelesi ve bugün’ dosyası için Akademisyen Oğuz Oyan “Bağımsızlık, uğruna mücadele gerektirir” yazısını kaleme aldı.

Ekonomist Murat Kubilay, “İktisadi bağımsızlık” yazısıyla Türkiye’nin iktisadi tarihini ve bağımsızlık mücadelesini anlattı.

Levent Hekim, geçmişten günümüze Türkiye ve Bağımsızlık mücadelesini “Bağımsızlığı savunmak gerekir” yazısıyla ele aldı.

Akademisyen Hakan Güneş, dış ilişkilerde bağımsızlığa ve emperyalizme nasıl karşı durulur sorusuna “Antiemperyalist olmak” yazısıyla değindi.

Güray Öz, “Yaşam tarzına sığınmış Laiklik” yazısıyla son günlerde pandemi kısıtlamalarıyla gündeme gelen içki yasağı gibi konuları ve laiklik meselesini ele aldı.

L. Gülden Treske, geçtiğimiz günlerde Telemak Kitap’tan yayımlanan ‘Türkiye’de Özel İsimlerin Tarihi’ adlı eseri ve konusunu “Sizin isminizin hikâyesi ne?” yazısıyla inceledi.

Alper Turgut, “Ya Ar-Ge ya da genelge” yazısıyla ülke geçmişinden mevcut gündeme, dış siyasetten, dış olaylara kadar pek çok konuya değindi.

İbrahim Karaoğlu, Sanatçı Mustafa Ayaz’ı ve eserlerini “Milyarlarca korona ve bir ressam” yazısıyla anlattı.

Ulaş Başar Gezgin ve Burak Kerem Yalçın, son yıllarda dünya sinemasına yön veren ve kendisini dünyaya kabul ettirmiş Asya sineması üzerine “Büyük Asya’dan Küçük Asya’ya” yazısını yazdı.

Murat Tırpan, Netflix platforumunda geçtiğimiz günlerde yayımlanan Fatma dizisini “Fatmaların trajedisi” yazısıyla psikanalitik açıdan inceledi.

Yazar Şafak Baba Pala Erlend Loe’nin Volvo Kamyonlar adlı eserini “Volvo Kamyonla üzerinden bir soru: Biz Doppler’i niye sevdik?” yazısıyla değerlendirdi.

Ayşe Alan, Anneler Günü üzerinden “Yeleğin cebindeki anne” adlı bir deneme kaleme aldı.

Yazar Hande Çiğdemoğlu, pandemi sürecinde oynanan Pollyannacılığı ve pandeminin getirdiği karamsarlığı “Polyanna yorgun” yazısıyla ele aldı.

dopdolu-birgun-pazar-yarin-gazetenizle-birlikte-873418-1.