BirGün Pazar, bu hafta “Başkanlık sistemi ve kriz” dosyasıyla yarın gazetenizle birlikte bayilerde.

BirGün Pazar’da bu hafta: Başkanlık sistemi ve kriz

Güray Öz “Siyasetin sokağı-sokağın siyaseti” başlığıyla sokağa çıkan yurttaşları, krizi ve sokağa çıkmanın meşruluğunu yazdı.

Haydar Ergülen “Yardımcı ders kıtapları 101” yazı dizisini bu hafta da “Devlet, erkeğinçoğul halidir!” yazısıyla sürdürdü.

Batuhan Sarıcan “COP26 fiyaskosu ve yeşil kapitalizm” başlığı altında iklim krizi için düzenlenen zirvelerde kapitalizmin kendini sürdürme ve oyalama taktiklerini yazdı.

Serhat Halis “Muasır medeniyetten seriliş Ertuğrul’a” yazısıyla ülkeyi, tarihsel karşılığını ve diziler üzerinden verilen mesajları işledi.

Y. Emre Ceren “Eğitimsel eşitsizlikler yaratılıyor” başlığı altında 1-3 Aralık tarihleri arasında Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenece 20. Millî Eğitim Şûrası’nı Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ayhan Ural’la konuştu.

Sonay Bayramoğlu “Güç ve meşruiyet sarkacı: 50+1 şart mı?” yazısıyla başkanlık sistemlerini, ülkedeki durumu ve demokrasi problemini anlattı.

Levent Hekim “Tek adam rejimi ve sol çıkış” başlığıyla sistemin çıkmazlığını ve sol seçeneği yazdı.

Cüneyt Akman “İstibdat rejimi ve kur şoku: İlişkiler ve çelişkiler” yazısıyla tarihteki bazı tek adam rejimlerini ve uzmanları dinlemeden aldıkları kararları yazdı.

Koray Feyiz “Şiir dili, çokdillilikte derinleşir!” başlığıyla Borges, şiir ve deneme üzerine yazdı.

Osman Bozkurt, Fotoğraf ve Sinema Sanatçısı Selda Salman Acar’la “Dokunabilirsin, Artık Yaşamıyor” konulu kadın cinayetlerini işleyen sergisi üzerine “Çoğunun soyadı katilleriyle aynı” başlığıyla söyleşti.

Metin Turan “Aramızdan ayrılışının 40. yılında Enver Gökçe” yazısıyla büyük şair Enver Gökçe’yi andı.

Aydın Afacan “Bir gün belki…” yazısıyla insanın umut ve kurtuluş arayışını işledi.

Emine Uçar İlbuğa “Bergman’ın Ruhu Her Yerde: Bergman Adası” başlığıyla Bergman Adası filmini anlattı.

Erkin Başar “Ağaçtan korkan adam” öyküsün BirGün Pazar için yazdı.

Saro Dadyan “Hayallerde kalan İstanbul” başlığıyla İstanbul’un geçmişte tamamlanmamış projelerini, inşaatlarını ve tasarımlarını anlattı.