Gazetemizin 'pazar klasiği' olan BirGün Pazar, yarın çıkacak olan 698’inci sayısını Cumartesi Anneleri’ne ayırdı. Maside Ocak, Mikail Kırbayır, Faruk Eren yazdı. Plaza de Mayo Anneleri’nden Nora de Cortiñas, BirGün Pazar’a konuştu. Ercan Kesal, Murat Meriç, Alper Turgut, Faruk Bildirici, Banu Yelkovan, Semiha Durak, Gül Köksal, Güray Öz, L. Gülden Treske ve Uğur Şahin de bu hafta sizlerle.

BirGün Pazar'da bu hafta: Benim Annem Cumartesi

Haftalık kültür ve fikir ekiniz BirGün Pazar bu hafta da dopdolu... Bu hafta dosyamız Cumartesi Anneleri ve 800 haftalık mücadeleleri…

Cumartesi Anneleri eyleminin başladığı ilk günden itibaren sürecin içinde olan Maside Ocak, Mikail Kırbayır, Faruk Eren yaşadıklarını yazdı. Plaza de Mayo Anneleri’nden Nora de Cortiñas, BirGün Pazar’a konuştu, mücadelelerini anlattı. Ercan Kesal, Cumartesi Anneleri için bir yazı kaleme alırken Murat Meriç Anneler için yazılan şarkıları derledi. Kapağı Ekin Başak Akgül çizerken, Pazar Ek’te yer alan diğer yazılar şöyle:

>> Güray Öz, “yurttaş gazeteciliği” üzerinden 140 journos’un kurucusunun tartışmalı röportajı hakkında bir yazı kaleme aldı.

>> Alper Turgut, Ayasofya ile kadına yönelik şiddetteki artış üzerine yazdı: “İnsan kalabilmeliyiz her koşulda”

>> Medya Ombdusmanı Faruk Bildirici, Haber Global’in Bahçelievler Katliamı faili Haluk Kırcı’yı programına çıkartmasını değerlendirdi: “Ekranlar muhalife yasak katile serbest!”

>> L. Gülden Treske, 4+4+4’ün okullaşma oranını azaltmasını yorumladı.

>> Mimar ve koruma uzmanı T. Gül Köksal, Bomonti Bira Fabrikası’nın yıkımı üzerine yazdı: Bomonti Bira Fabrikası’ndan Bomontiada ve Diyanet’e

>> Uğur Şahin’in hazırladığı Kentin Soluğu’nda bu hafta kentsel dönüşüm kıskacındaki Kanarya Mahallesi var. Genellikle bodrum katlarındaki tekstil atölyelerinden ekmeğini kazanan yoksul insanlar rantsal dönüşüme karşı çıkıyor.

>> Banu Yelkovan endüstriyel futbol ile AKP birlikteliğinin özgün bir örneğini oluşturan Başakşehir’in şampiyonluğunu analiz etti.

>> Semiha Durak ve Haydar Ergülen de bu hafta sizlerle…

birgun-pazar-da-bu-hafta-benim-annem-cumartesi-760904-1.