Dopdolu BirGün Pazar, 'Ekoloji ve Sosyalizm' dosyasıyla yarın gazeteniz ile birlikte bayilerde.

BirGün Pazar'da bu hafta: Ekoloji ve Sosyalizm

“Ekoloji ve Sosyalizm” dosyasının işlendiği BirGün Pazar eki bu pazar bayilerinizde.

BirGün Pazar’ın 818’inci sayısında dosyaya katkı sunan isimler arasında Ezgi Güneytepe, Mesut Yıldız, Fevzi Özlüer, Mahir Ulutaş, Sevilcan Başak Ünal ve Engin Arıkan yer alıyor. Dışarıdan İçeriye Mektuplar köşesinin bu haftaki konuğuysa Murat Gülsoy oldu; Gülsoy Gezi tutuklularına selam gönderdi. Kerim Can Kara ve Ulaş Bager Aldemir ise yazar ve akademisyen Gökhan Atılgan’la söyleşti.

Murat Gülsoy “Dünyanın gözü önünde yaratılan dev hukuksuzluk” başlığıyla Dışarıdan İçeriye Mektuplar köşesinin konuğu oldu.

Zafer Köse “Siyaset belası” başlığıyla siyasi düşüncenin hayatı yönlendirişini anlattı.

Can Serhat Halis “Çeteleşmenin Türkiyelileşmesi” başlığıyla Türkiye’de mahallelerde boy gösteren çetelerin gelişimini anlattı.

Güray Öz “Şu oksimoron meselesi” başlığıyla yan yana gelemeyecek ideolojilerin ısrarla yan yana getirilmesi konusuna değindi.

Ezgi Güneytepe “Batı’da ekolojik mücadeleler” başlığıyla Avrupa’daki çevre mücadelelerini ve eksiklerini işledi.

Mesut Yıldız “Ekososyalizm ya da kapitalizmden gerçek ekolojik çıkış” başlığıyla kapitalizmin doğaya yönelik yıkıcı etkisinin sonlandırılmasının tek yolunu anlattı.

Fevzi Özlüer “Ekolojik kriz ve zamana el koyarak birikim” başlığıyla sermaye birikim rejiminde.

Mahir Ulutaş “Bir “küçülme” eleştirisi” başlığıyla büyüme ve küçülme tartışmalarını el aldı.

Sevilcan Başak Ünal “Toplumsal hafızamızda çevre direnişleri” başlığıyla süregelen çevre direnişleri ve toplumsal bellekte nasıl yer ettiğini yazdı.

Engin Arıkan “Endüstriyel Hayvancılık: Milyarlarca hayvan ve uçsuz bucaksız soya tarlaları” başlığıyla endüstriyel hayvancılığın etkilerini ve zararlarını yazdı.

Haydar Ergülen “Yardımcı Ders Kitabı 101” yazı dizisine “Yaşam: Dili maviye çalmak” başlığıyla devam etti ve “Tek Dersi” ile “Mavi Dersi” verdi.

Kerim Can Kara ve Ulaş Bager Aldemir “Hakikati savunmak için savaşmak gerekiyor” başlığıyla Gökhan Atılgan’la söyleşti.

Ateş Uslu “Kendini doğanın akışına bırakan yönetim çağrısı: Zhuangzi” başlığıyla Doğu felsefesi ve Zhuangzi’yi anlattı.

Aydın Afacan “Navigasyon toplumu” başlığıyla yönlendirilen insanı anlattı.

Emine Uçar İlbuğa “Toplumsal olandan bireysel ilişkilere iktidar her yerde: Ela ile Hilmi ve Ali” başlığıyla 2022 yapımı Ela ile Hilmi ve Ali filmini yazdı.