BirGün Pazar eki bu hafta “Emekçinin Çıkış Yolu” dosyasıyla bayilerde. Gezi tutukları için oluşturulan 'Dışarıdan İçeriye Mektuplar' köşesi içinse araştırmacı gazeteci Çiğdem Toker yazdı.

BirGün Pazar'da bu hafta: Emeğin Çıkış Yolu

BirGün Pazar ekinin 822’nci sayısında dosyaya katkı verenler arasında Hayri Kozanoğlu, Oğuz Oyan, Aysun Gezen, Selin Pelek, Seyhan Erdoğdu ve Hakkı Özdal yer alıyor. Ünal Özmen ve Yasin Durak ise gündemdeki çocuk istismarı konusunu Pazar ekine taşıdı. Dışarıdan İçeriye Mektuplar köşesi içinse araştırmacı gazeteci Çiğdem Toker yazdı.

Ünal Özmen, “Cami ve Camia” başlığıyla tarikatlarda yaşanan çocuk istismarı vakalarının eğitim politikalarıyla ilişkisini yazdı.

Yasin Durak “Pişkinliğin Had Safhası” başlığıyla tarikatların Türkiye’nin normali haline getirilme çabasını yazdı.

Güray Öz “Heredot’un Zaferini Düşleyen Çağdaş Homeros” başlığıyla Yaşar Kemal edebiyatına yeni bir bakışı tartıştı.

Çiğdem Toker “İstedikleri Bizi Susturup Sindirmek” başlığıyla Dışarıdan İçeriye Mektuplar’ın bu haftasında Gezi tutuklularına selam gönderdi.

Hayri Kozanoğlu, Kapak Dosyasının ilk yazısında “Emek Egemen Ekonomi” başlığıyla halk odaklı ekonomi politikaları tartıştı.

Oğuz Oyan “Muhalefetin Dışa Bağımlılık Vizyonu” başlığıyla CHP’nin ekonomi önerilerini eleştirdi ve somut önerileri yazdı.

Selin Pelek “Emeğin Milli Gelirden Aldığı Paya Odaklanmak Neleri Kaçırıyor” başlığıyla ekonomide emeğin payına ilişkin tartışılmayan verileri anlattı.

Seyhan Erdoğdu “21. Yüzyılı Sol Alternatif Kuracak” başlığıyla dünya gündeminde tartışılan sol dönüşüm ve politikaları yazdı.

Aysun Gezen “Paradigma İçinde Kalamayız” başlığıyla emekçilerin yaşadığı ekonomik sorunların gerçekçi çözümlerini anlattı.

Hakkı Özdal “En Büyük Eksik İşçi Sınıfı” başlığıyla yaşanan ekonomik krizden çıkış çözümlerini yazdı.

Sercan Meriç, Kurak Günler filmi ekibiyle yaptığı “Dertlerimizin Kesişim Kümesi: Kurak Günler” başlığıyla, Emin Alper’in Kültür Bakanlığı tarafından baskılanan filmini konuştu.

Ateş Uslu “Hümanıst, Nasıhatname Yazarı Ve Kadın: Christine de Pizan” başlığıyla popüler kültürde az bilinen Rönesans yazarı, filozof Pizan’ı kaleme aldı.

Semiha Durak “Ne Olacak Bütün Bunlar” başlığıyla 12 Eylül’3 bugün yaşadıklarımız üzerinden yeniden baktı.

Gülden Treske “Mekone Yemeği” başlıklı yazısında, Antik Yunan mitlerinden OECD verilerine toplumumuzun yaşadığı sorunları farklı bir pencereden yazdı.

Mehmet Berk Yaltırık hazırladığı tarih dizisinin bu sayısında “Türk Kültüründe ‘Kaçgun’ Motifini” anlattı.

Emine Uçar İlbuğa “Türkiye’de sinema eğitimi üzerine kısa bir değerlendirme” başlıklı yazısında üniversitedeki iletişim fakülteleri ve sinema eğitiminin sorunlarına eğildi.