BirGün Pazar'da bu hafta: 'Erkek Adalet'

BirGün Pazar eki bu hafta “Erkek Adalet” dosyasıyla bayilerinizde. Dosyaya katkı sunanlar arasında Özge Yücel, Göksu Cengiz, Ayşe Sarısu Pehlivan, Gizem Özden ve Nesli Zağlı yer alıyor. Ayrıca Pazar ekinin 798’inci sayısında Gezi davasında hukuksuzca 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Mine Özerden’in savunmasından BirGün Pazar için seçtiği kısımlar da yer alıyor.

Özge Yücel “İstanbul Sözleşmesi değil çekilme kararıdır yargılanan” başlığıyla İstanbul Sözleşmesi’ni, yargı sürecini ve gidişatı anlattı.

Göksu Cengiz “Kadınlar değişimde kararlı” yazısıyla kadın mücadelesini ve iradesini işledi.

Yargıçlar Sendikası Başkanı Ayşe Sarısu Pehlivan, “Bağımsız ve tarafsız yargı hayali” başlığıyla yargıdaki gruplaşmaları, kamplaşmaları, çekişmeleri ve her şeye rağmen adil olmaya çalışan yargı mensupları üzerindeki baskıları, sürgünleri yazdı.

Gizem Özden “Haksız tahrik katilleri cesaretlendiriyor” yazısında kadın cinayeti davalarını ve haksız tahrik adı altında erkek adaletini anlattı.

Nesli Zağlı “Adalet adın bundan sonra adale olsun” başlığıyla kadın düşmanı, kadına karşı tüm gücünü gösteren erkek yargıyı anlattı.

Gezi davası tutuklusu Mine Özerden “Neden diye sormayalım mı?” yazısıyla iktidara ve yargıya bunca talanın, yalanın nedenini sormayalım mı diye seslendi.

Güray Öz “Algının beslediği yalanla gerçeğin kavgası” yazısında Orwell’ın romanlarından yola çıkarak sansür yasasını anlattı.

Oğuz Oyan “Uyduruk bütçeye kaçınılmaz ek” başlığıyla hükümetin istediği ek bütçeyi ve tutarsızlıkları yazdı.

Serhat Halis “Tiflis Bankası soygunu” yazısında Kamo’yu ve hayatını anlattı.

Semiha Durak “Gölgeler, siluetler ve kayıp gelecekler” yazısıyla var olma çabasını ve her şeye rağmen var olabilmeyi işledi.

Murat Tırpan “Bir klişe olarak kadın cinayetleri” yazısıyla Netflix’in Mezarlık dizisini ve MUBİ’de gösterime çıkacak +15 Cezaevinden Mektuplar filmini anlattı.

Aydın Afacan “‘Yeni mitolojiler’ ve ‘retorik arsenali’” başlığıyla mitoloji arayışını ve yeni mitoloji yaratımını yazdı.

Gül Çetin “Doğadan Çizgili Hikâyeler” yazı dizisini bu ay “Et yiyen bir ot: Sinekkapan” başlığıyla sürdürdü.