Bir pazar klasiği olan BirGün Pazar, 'Göç ve Göçmenler' dosyasıyla yarın gazeteniz ile birlikte bayilerde.

BirGün Pazar'da bu hafta: Göç ve Göçmenler

BirGün Pazar eki bu hafta Göç ve Göçmenler dosyasıyla bayilerinizde. 789’uncu sayının dosyasına Çukurova Üniversitesi’nden Akademisyen Adnan Gümüş, Oxford Üniversitesi’nden Akademisyen Emre Eren Korkmaz, Araştırmacı ve Yazar Dr. Cenk Saraçoğlu, İlkan Öz ve Yusuf Tuna Koç katkı sundu.

Adnan Gümüş, “Asimetrik tersine entegrasyon sorunları” yazısıyla entegrasyonun ve asimilasyonun farklarını anlattı, entegrasyonun nasıl olabileceğini ve nelere yol açabileceğini yazdı.

Cenk Saraçoğlu, “Türkiye’nin yeni depolitizasyon sahası: Ülkemde sığınmacı istemiyorum” yazısıyla sığınmacı karşıtlığının kitleleri nasıl depolitize ettiği ve iktidarın buradan nasıl nemalandığını yazdı.

Emre Eren Korkmaz, “İngiltere ve Ruanda Planı” yazısıyla Boris Johnson’ın yasadışı göçmenleri Ruanda'ya gönderme planını ve ihtimalini yazdı.

İlkan Öz, “Sosyal medyada mülteci karşıtlığı örgütlenmesi” yazısında sosyal medyada kümelenen ve mültecileri hedef alan grupları ve kümeleri anlattı.

Yusuf Tuna Koç, “Sığınmacı krizinin Gordion düğümü” yazısıyla göç ve göçmen sorununa dair aktüel sorunları değerlendirdi ve bir çıkış sunmaya çalıştı.

Can Kartoğlu, “Ömründür en güzel koşun” yazısıyla geçen haftalarda Devrek’te düzenlenen 1. Ulusal Safder Kartoğlu Maratonu’nu ve Türkiye’nin en yaşlı atleti Safder Kartoğlu’nu yazdı.

Derya Gürses Tarbuck, “Bilim tarihinde merkezkaç metot arayışları” yazısıyla bilim tarihinin 20. yüzyıl boyunca giriştiği uygun metot arayışını anlattı.

Emine Uçar İlbuğa, “Sean Baker filmlerinde ‘işte özgür dünya’: Red Rocket” yazısıyla Baker’ın yine toplumun kenarda kalmış karakterlerini işlediği Red Rocket filmini anlattı.

Gül Çetin, Doğadan Çizgili Hikâyeler köşesinde bu ay “Kan Çiçekleri: Gelincikler”i anlattı.

Güray Öz, “Şu 1950 yılı…” yazısıyla Demokrat Parti’nin yükselişini, halkçı bakanların ve yöneticilerin vatan haini ilan edilişini, sağcıların tahakküm kurmasını ve Köy Enstitülerinin kapatılmasını anlattı.

L. Gülden Treske “Eşitsizlik öldürür!” yazısıyla halkın düştüğü sefaleti ve sermayedarların safahatını yazdı.

Murat Tırpan, “Meyhaneler ve melankoli” yazısıyla yerli yapım polisiye dizi ve filmlerde meyhanenin kullanımını işledi ve Blu TV’de yayımlanan Alef dizisi üzerinden geri dönüşünü anlattı.

Ozan Eren “İçindeki çocukla sesleri resmeden bir kompozitör: İlke Şen” yazısıyla Mustafa İlke Şen’i ve müziğini anlattı.

Semiha Durak, “Faşist tespit rehberi” yazısıyla Umbero Eco’nun Ur Faşizmi eseri üzerinden faşistlerin tespit edilmesini anlattı.

Ulaş Tol “Seçim sistemi değişikliği neyi hedefliyor, neye yol açıyor?” yazısıyla seçim sisteminin değişmesiyle hangi denklemin nasıl değiştiği, muhtemel stratejilerdeki değişiklikleri ve olası sonuçları yazdı.