Bir pazar klasiği BirGün Pazar, “Görünmeyen çoğunluk: Yaşlılar ve Emekliler” dosyasıyla yarın gazeteniz ile birlikte bayilerde.

BirGün Pazar'da bu hafta | Görünmeyen çoğunluk: Yaşlılar ve Emekliler

BirGün Pazar eki bu hafta “Görünmeyen çoğunluk: Yaşlılar ve Emekliler” dosyasıyla bayilerinizde. BirGün Pazar’ın 812. sayısında dosyaya katkı verenler arasında Prof. Dr. İsmail Tufan, Prof. Dr. Aziz Çelik, Ozan Gündoğdu, Hacer Foggo ve Tüm Emekli Sen'den Ahmet Özdemir ile Zeynel Abidin Ergen yer alıyor. Dışarıdan İçeriye Mektuplar köşesinin konuğu ise bu hafta Mısra Öz oldu, içeridekilere selam ve dayanışma mesajlarını ileten Öz, Çorlu Tren Katliamı davasına çağrı yaptı. Ekin Keleş ve Ulaş Bager Aldemir dünyaca ünlü filozof Nancy Fraser ile feminizm ve mücadele üzerine söyleşti.

Hacer Foggo “Yaşlı Yoksulluğu : Evsiz kalma korkusu, aç kalma korkusunun üstünde” başlığıyla yaşlıların barınma sorunlarını, sokaklarda yaşayan yaşlıları ve kaygılarını anlattı.

Ozan Gündoğdu “Yarının emeklilerini hayal ettiniz mi?” başlığıyla ileriki dönemin emeklilerinin nasıl bir gerçekle yüzleşeceğini anlattı.

İsmail Tufan “Şehirdeki yaşlı, yaşlıdaki şehir” başlığıyla yaşlılara engel teşkil eden şehir tasarımlarını ve hatalarını anlattı.

Aziz Çelik “Emekli, yoksul ve mutsuz!” başlığıyla giderek düşen, değersizleşen emekli maaşlarıyla geçinmeyi ve bu düzende emekli olmayı anlattı.

Ahmet Özdemir “Emekliler ve yaşlılar da başarabilir” başlığıyla emeklilerin sendikal mücadelesini anlattı.

Zeynel Abidin Ergen “Bütün emekliler saflara” başlığıyla emekliliği ve mücadelelerini anlattı.

Mısra Öz bu hafta “Dışarıdan İçeriye Mektuplar” köşesine konuk oldu ve “Mücadelemiz daima!” başlığıyla içeridekilere seslenip Çorlu Tren Katliamı’na çağrı yaptı.

Ekin Keleş ve Ulaş Bager Aldemir “Feminizm antikapitalisttir” başlığıyla dünyaca ünlü düşünür Nancy Fraser ile feminizm ve mücadele üzerine söyleştiler.

Luca Tavan’ın İtalya’da faşizmin yükselişini anlattığı “İtalyan İşi Faşizm” adlı yazısı Yusuf Tuna Koç tarafından Türkçeye çevrildi.

Can Serhat Halis “Uyuşturucu cehennemine hoş geldiniz” başlığıyla son dönemde açığa çıkan uyuşturucu ticaretini ve tehlikelerini anlattı.

Göksu Cengiz, “Mahsa Amini, tesadüf olmayanlar ve kaçınılmaz olarak düşündürdükleri” başlığıyla laikliğin önemini ve kadın mücadelesini anlattı.

Haydar Ergülen “Yardımcı Ders Kitabı 101” yazı dizisini bu hafta “Anadolu’nun göğünden kadının gölgesi eksik olmasın!” başlığıyla sürdürdü ve Anadolu ile Gönül dersi verdi.

Mehmet Berk Yaltırık “İsyan ve itaat IV” yazı dizisine “Vukuat ve icraat” yazısıyla devam etti ve eşkıyalık anlatılarında anakronizme değindi.

Ateş Uslu “Efsane ve Teori Arasında: Erken Budizm ve Siyasal Düşünce” başlığıyla erken Budizm’in siyasal düşüncedeki karşılığını anlattı.

Seda Ünsar “Yabancılaşma, delilik ve sistem üzerine” başlığıyla Taksi Şoförü filmini ve politik arka planını anlattı.

Zafer Köse “Düşünmek, inanmak” başlığıyla düşünme, düşünce ve insan üzerine tartışma yürüttü.