Dopdolu BirGün Pazar, 'Halk umut istiyor' dosyasıyla yarın gazeteniz ile birlikte bayilerde.

BirGün Pazar'da bu hafta: Halk umut istiyor

BirGün Pazar, bu hafta “Halk umut istiyor” dosyasıyla bayilerinizde. BirGün Pazar ekinin 826’ncı sayısında dosyaya katkı verenler arasında Barış İnce, İlda Alçay Sepetoğlu, Ozan Gündoğdu ve Damla Atalay bulunuyor. Gezi tutuklusu Çiğdem Mater, Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan tutukluların yılbaşı gecesinin nasıl geçtiğini anlattı. Dışarıdan İçeriye Mektuplar köşesindeyse Melike Demirağ içerideki tutuklulara selam gönderdi. Ayrıca Sercan Meriç, Çağan Irmak’ın Sevda Mecburi İstikamet filminde Fatoş karakterini canlandıran usta oyuncu Günay Karacaoğlu ile söyleşti.

Çiğdem Mater, “Soru basit: ‘Hapishanelerde yılbaşı nasıl geçer?’” başlığıyla kendisinin, Mücella Yapıcı’nın ve Mine Özerden’in Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki yılbaşı gecesini anlattı.

Melike Demirağ “Dışarıdan İçeriye Mektuplar” köşesinin konuğu oldu ve ““Oysa hepimiz oradaydık” başlığıyla Gezi’ye ve Gezi tutsaklarına selam gönderdi.

Güray Öz “Ne deseniz boş, dünya düzdür!” başlığıyla giderek artan ve konferans dahi düzenleyen düz dünyacıları alaya aldığı bir yazı yazdı.

Ümit Kartoğlu, “Nasıl yapmalı? Gerçek olgulardan Covid dersleri” başlığıyla Dokuz Eylül Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı’ndan iki bilim insanı, Prof. Dr. Alp Ergör ile Prof. Dr. Bülent Kılıç’ın yayımladıkları yeni kitapları üzerine bir yazı kalem aldı.

Damla Atalay “Saray’ın kirli oyunlarına karşı toplumsal mücadele” başlığıyla AKP iktidarının ve Erdoğan’ın seçime yaklaşırken başlattıkları kirli oyunları ve bununla mücadeleyi yazdı.

İlda Alçay Sepetoğlu “Erdoğan sonrası bugünden başlar” başlığıyla Erdoğan’ı gönderme mücadelesinin yanında halkın haklarını geri almanın mücadelesini de şimdiden yürütmek gerektiğini anlattı.

Ozan Gündoğdu “Ekonomi oyunu kime verecek?” başlığıyla Saray’ın seçime giderken ekonomiyi nasıl kullandığına ve bu ekonomik yıkımda oyların nasıl şekilleneceğine değindi.

Barış İnce “İyiliği icat etmek” başlığıyla seçim hattına girilirken bu son fırsatı tepmemeyi ve her fırsatta küçümsenmesine rağmen en kritik anlarda kitleleri harekete geçiren Türkiye’nin devrimci geleneğini anlattı.

Fatma Sıla Sandal ve Ulaş Bager Aldemir “Hayvan özgürleşmesi, ekoloji ve Marksizm” başlığıyla Avustralyalı filozof ve hayvan hakları savunucusu Peter Singer ile Amerikalı sosyolog ve hayvan hakları savunucusu David Nibert ile BirGün Pazar için söyleşti.

Engin Arıkan “Sokaklardaki sahipsiz hayvanlara dair gerçekçi çözümler nedir?” başlığıyla sokak hayvanları sorununu ve en gerçekçi çözümünü anlattı.

Aydın Afacan “’Kelimeler hamile bırakabilir!’” başlığıyla şiirin gücünü, Il Postino filmini ve Ardiente Paciencia filmini anlattı.

Ateş Uslu “Zıtlıktan diyalektik ilişkiye: Şiddet ve politika” başlığıyla siyasetten şiddetin rolü ve buna yönelik tartışmaları ele alarak Ertan Kardeş’in Şiddet ve Politika kitabından söz etti.

Sercan Meriç “Öleceğimizi unutmasak şahane bir hayat olacak” başlığıyla Çağan Irmak’ın Sevda Mecburi İstikamet filminde Fatoş karakterini canlandıran usta oyuncu Günay Karacaoğlu ile söyleşti.

Ozan Eren “Eserleriyle sınırları aşan bir kompozitör: Koray Sazlı” başlığıyla sanatçı Koray Sazlı’yı ve sanatını anlattı.

Zafer Köse “Bir nehir gibi” başlığıyla Yaşar Kemal Vakfı’nın yılbaşı mesajının doğurduğu düşünceleri ve Yaşar Kemal penceresinden algılanan umudu yazdı.