BirGün Pazar'da bu hafta: Kadın emeği ve ekonomik bağımlılık

BirGün Pazar eki bu hafta “Kadın emeği ve ekonomik bağımlılık” dosyasıyla bayilerinizde.

Güray Öz “Başka bir ülke yok döneceğimiz...” yazısıyla güncel sorunları ve yıkımı anlattı.

Ayça Söylemez “Yol ayrımı” yazısıyla yükselen faşizmi ve yapılabilecekleri işledi.

Oğuz Oyan “İktidarın bir planı var mı?” başlığı altında asgari ücret görüşmeleri, kur sorunları ve sendikal talepleri yazdı.

Özgür Gürbüz “Enerji dönüşümü kadın istihdamına yeşil ışık yakıyor” yazısıyla enerji sektöründeki kadın istihdamını anlattı.

Özge İzdeş “Kadın istihdamında sonlardayız” başlığı altında ülkedeki kadın istihdamını yazdı.

Ayşe Aylni Bayar “İşgücü piyasasında kadının adı yok” yazısıyla kadınların işgücüne katılımını ve ne kadar düşük istihdama sahip olduklarını anlattı.

Gülay Toksöz “Kadın istihdamı hangi politikalarla artar?” başlığı altında kadınların emek sürecine katılımını ve nasıl artacağını anlattı.

L. Gülden Treske “Kelebekler özgürdür” yazısıyla güncel kadın sorunlarına ve göçmen sorunlarına değindi.

Serhat Halis “Alice Harikalar Diyarında sendromu” başlığı altında iktidarın içine düştüğü hayalleri ve yanılgıları anlattı.

Ekin Akyaz, “Türkiye’de artık şöyle bir ikilem var: Vicdanlılar ve Vicdansızlar” başlığı altında Oyuncu Ali Seçkiner Alıcı’yla söyleşti.

İbrahim Karaoğlu “Düşlerinin aynası bir orman” yazısında Rugül Serbest’i ve Kendimin Ormanında sergisini anlattı.

Fatma Sıla Sandal & Ulaş Bager Aldemir “Aşkın suçları hakkında birkaç değini” yazısıyla aşk, şehvet gibi konuları ve Marquis de Sade’ı anlattı.

Zafer Köse “İnsan türünün kötülüğünü anlatmak” başlığı altında insan türünü ve birbirlerine kurdukları tahakküm sistemini yazdı.