Dopdolu BirGün Pazar, "Korku İkliminde Umut" dosyasıyla yarın gazeteniz ile birlikte bayilerde.

BirGün Pazar'da bu hafta: Korku ikliminde umut

BirGün Pazar eki bu hafta “Korku İkliminde Umut” dosyasıyla bayilerinizde. BirGün Pazar’ın 819’ıncı sayısında dosyaya katkı verenler arasında Oğuz Oyan, O. Suat Özçelebi, Emre Tansu Keten, Hayri Kozanoğlu, Yasin Durak, Nesli Zağlı bulunuyor. Hacer Foggo ise bu hafta Dışarıdan İçeriye Mektuplar köşesinin konuğu oldu ve Mücella Yapıcı özelinde tüm Gezi tutuklularına selam gönderdi.

Hacer Foggo bu hafta Dışarıdan İçeriye Mektuplar köşesine konuk oldu ve “Bu günler geçecek biliyorum” başlığıyla başta Mücella Yapıcı olmak üzere tüm Gezi tutuklularına selam gönderdi.

Güray Öz “Kanayan rengiyle açan bir güldür şimdi İran” başlığıyla İran direnişini ve mollaları anlattı.

Müslüm Gülhan “Katar’daki kirli oyun” başlığıyla Katar’da gerçekleşecek Dünya Kupası’nı ve arka planda neler döndüğünü anlattı.

Oğuz Oyan “Kötülükler birikiyor ama korkuya yer yok” başlığıyla dış politikadan, ekonomiye, toplumsal sorunlara kadar yarattığı karanlığın nasıl korkuya dönüştüğünü anlattı.

O Suat Çelebi “Seçmenin iradesi ve korku iklimine direnmek…” terör ve korku iletişimiyle seçmenin sıkıştırılması ve politik söylemlere etkisini yazdı.

Emre Tansu Keten “İnternetin fişini çekme tatbikatı” başlığıyla İstiklal Caddesi patlamasının ardından iktidarın hızlıca internete ve haber alma hakkına müdahalesini yazdı.

Hayri Kozanoğlu “Dış politikada bile bile yalnızlaşma” başlığıyla dış politikada yalnızlaşma, sınır ötesi harekât ve mevcudiyetin teröre etkisini anlattı.”

Yasin Durak “Otoriteryen dil anomi üretiyor!” başlığıyla otoriter dil kullanımını ve etkilerini anlattı.

Nesli Zağlı “Hâlâ umut edebilen yerlerimden bildiriyorum” başlığıyla korkuya, kaygıya rağmen dayanışmanın, paylaşmanın umudu sürdüreceğini anlattı.

Büşra Küçük “Bana arkadaşını söyle” başlığıyla ilişkilerden ve yaklaşımlardaki sağlıksız yanlardan bahsetti.

Tuğba Kurt Ulucan “Unutkan belleğe, suskun dillere teslim edilmiş ilişkiler” başlığıyla ilişkilerde yaşanılanları dile getirmeyerek unutmak ve nihayetinde yalnızlaşmak üzerine yazdı.

Caner Özdemir “Psikoloji ve PDR bölümleri işgal altında” başlığıyla iktidar ve hakikat sonrası çağda ortaya çıkan safsatacı mesleklerin psikoloji ve PDR alanlarına saldırılarını dile getirdi.

Can Kartoğlu “Sonrası hayat” başlığıyla bir 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü öyküsü yazdı.

L. Gülden Treske “Türkiye çay bahçesi: Aileye Mahsustur, Yoksa elâlem ne der?” başlığıyla dayatılan kutsal aile yapısını ve bu kutsal ailede kadının her zaman en arkadaki kişi olmasını yazdı.

İbrahim Karaoğlu, İspanya’nın Bask bölgesindeki Guernica kentine yaptı gezinin izlenimlerini “Hayali gönlümüzde bir kent: Guernica” başlığıyla yazdı.

Güçlü Ateşoğlu “İlhan Berk ve Logos’un Poetika’sı” başlığıyla İlhan Berk’i ve eserlerindeki felsefe ilişkisini ele aldı.