Dopdolu BirGün Pazar, ‘Krizin Fırsatçısı Sağ’ dosyasıyla yarın gazeteniz ile birlikte bayilerde.

BirGün Pazar’da bu hafta: ‘Krizin Fırsatçısı Sağ’

BirGün Pazar bu hafta “Krizin Fırsatçısı Sağ” dosyasıyla bayilerinizde. Avrupa’da ve Türkiye’de göçmen ve LGBTİ karşıtı sözlerle kendisine taraftar toplayan aşırı sağı ve bu aşırı sağın yükselişine sebep olan neoliberalizmi işlediğimiz dosyamıza bu hafta yazanlar arasında Chris Hedges, Luciana Castellina, Fatih Yaşlı, Levent Hekim ve Ateş Uslu yer alıyor. Dışarıdan İçeriye Mektuplar köşesinin bu haftaki konuğuysa Orhan Alkaya oldu.

Ateş Uslu “Faşist ideolojinin kökenleri: Sınıf körü devrimci düşünceden karşı devrimin teori ve pratiğine” başlığıyla faşizmin doğuşunu ve gelişimini anlattı.

Fatih Yaşlı “Seküler milliyetçilik: İslami popülizme karşı sağ popülizm” başlığıyla İslamcılarla seküler milliyetçilerin rekabetini ve bu rekabette doğan ortak paydaları anlattı.

Levent Hekim “Neoliberalizm çökerken: Radikal sağın yükselişi ve sol” yazısıyla radikal sağ neden yükseliyor ve sol bu yükselişi nasıl engeller sorularına yanıt aradı.

Chris Hedges “Faşizmin dönüşü” yazısıyla İtalya örneğinde olduğu gibi faşizmin kitleler tarafından tercih edilebilecek konuma gelebileceğini anlattı.

Luciana Castellina “Siyaseti topluma geri getirin” yazısıyla radikal sağı ve neoliberalizmi alt etmenin tek yolunun bu ideolojilerin halktan kopardığı siyaseti onlara geri vermek olduğunu söyledi.

Orhan Alkaya “Haklı değil, doğru kazanacak” başlığıyla Dışarıdan İçeriye Mektuplar köşesinin konuğu olarak tüm Gezi tutuklularına selam gönderdi.

Serhat Halis “Siyasal İslam ve toplumsal çürüme” başlığıyla siyasal İslam’ın toplumu nasıl tahrif ettiğini ve en ufak yaşlarda bile çürümenin ortaya çıkışını anlattı.

Aydın Afacan “Yalanın ‘loş hakikati’...” başlığıyla yalan söylemek ve hakikat arasındaki bağlantıyı ve benzerliği anlattı.

Murat Tırpan “Altın Portakal’ın belgeselleri” başlığıyla Altın Portakal Film Festivali’nde ödül alan “Kim Mihri” ve “Düet” belgesel filmlerini yazdı.

Emine Uçar İlbuğa “Özgünlük ve süreğenlik sorunu” başlığıyla Altın Portakal Film Festivali’nin 59’uncusunu değerlendirdi.

Cem Kertiş “Flüt çalan filozof” başlığıyla Schopenhauer’u ve ölüm ile yaşam arasındaki fikirlerini anlattı.

Mehmet Berk Yaltırık “İsyan ve İtaat” yazı dizisine “Çifte ahlak, çifte hukuk, çifte otorite” başlığıyla devam etti ve halk nezdinde eşkıya-devlet ve eşkıya-eşkıya ikilemini anlattıç

Mesut Gülmez “Tüm eğitim emekçileri birleşin!” başlığıyla eğitim emekçilerine birlikte mücadele çağrısında bulundu.

Haydar Ergülen “Yardımcı Ders Kitabı 101” yazı dizisine “Okulların en güzeli, yeryüzü” başlığıyla devam etti ve Güzel Ders ile Spor Dersi verdi.

Semiha Durak “Dünyadan çıkış yolları” başlığıyla bir Roma seyahatini ve kıyamet sonrası Revoulation ile Station 11 dizilerini anlattı.