BirGün Pazar eki bu hafta “Nasıl bir geçiş?” dosyasıyla bayilerinizde.

BirGün Pazar’da bu hafta: Nasıl bir geçiş?

Fatih Özden, Özgür Gürbüz, Hacer Foggo, Hayri Kozanoğlu, Hande Gazey, Feray Aytekin Aydoğan ve İlhan Cihaner’in katkı sunduğu Pazar ekinin 830’uncu sayısında olası iktidar değişikliği durumunda yapılacak geçiş değişimlerinin eksileri artıları tartışıldı.

Dışarıdan İçeriye Mektuplar köşesinin bu haftaki konuğuysa Barış Terkoğlu oldu ve tüm Gezi tutsaklarına selam gönderdi. Ayrıca Ulaş Bager Aldemir dünyaca ünlü bestekâr ve kompozitör Zbigniew Preisner ile söyleşti.

Barış Terkoğlu “Doğurduğumuz güneşe bakacağımız gün” başlığıyla Dışarıdan İçeriye Mektuplar köşesinin konuğu oldu ve Gezi tutsaklarına selam gönderdi.

Ateş Uslu “Hegel, Platon’un siyaset teorisini nasıl okudu?” başlığıyla Alman düşünür Hegel’in Platon ve felsefesiyle ilişkisini yazdı.

Fatih Özden “Tarım-gıda siyasetinde piramidi tersine çevirmek gerek” başlığıyla Mutabakat Metni’ndeki tarım anlamındaki eksikleri veya görmezden gelinenleri yazdı.

Özgür Gürbüz “Altılı Masa ve doğa” başlığıyla Mutabakat Metni’ndeki ekoloji maddelerindeki eksiklikleri ve geneldeki tutarsızlıkları yazdı.

Hacer Foggo ““Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği günler”” başlığıyla mutabakat metnindeki yoksulluğu kaldırmayı hedefleyen maddeleri inceledi.

Hayri Kozanoğlu “Ekonomi metninde umduklarımız ve bulduklarımız” başlığıyla Mutabakat Metni’ndeki ekonomik anlamda beklentilerini anlatıp es geçilenlere değindi.

Hande Gazey “Yeni bir toplumsallık” başlığıyla laiklik ve kadın mücadelesi eksikliğini anlattı.

Feray Aytekin Aydoğan “Kırıntı değil dünyayı istiyoruz” başlığıyla eğitim emekçilerinin ve öğrencilerin kurtuluşunu anlattı.

İlhan Cihaner “Yargı, geçiş süreci, çözüm” başlığıyla Mutabakat Metni’ndeki hukuki eksikleri, artıları ve sorunları yazdı.

Müslüm Gülhan “Manchester United, Al Nassr, Beşiktaş ve menajerlik oyunları” başlığıyla endüstriyel futbolun yol açtığı menajerlik oyunlarını ve kulüplere, taraftara zararlarını anlattı.

Nesli Zağlı “Psikoterapi odasında ‘ötekinin’ sesini duymak” başlığıyla ötekinin sesini duyması gereken psikoterapistleri ve ötekinin sesinin duyulması ihtiyacını anlattı.

Mehmet Berk Yaltırık “Hayduklar” yazı dizisinin ilk yazısına “Kimdir bu Balkan eşkiyaları?” başlığıyla başladı ve Balkanlardaki Haydukları anlattı.

Semiha Durak “Çelişki” başlığıyla yeni bir deneme kaleme aldı ve Amazon işçilerinin direnişine değindi.

Aydın Afacan ““Çevirmen haindir!”” başlığıyla çevirmen, yazar ve kitap ilişkisini anlattı.

Ulaş Bager Aldemir dünyaca ünlü bestekâr ve kompozitör Zbigniew Preisner ile “Kieslowski’yle aramızda harika bir bağ vardı” söyleşti.