BirGün Pazar'da bu hafta: Okul, pandemi ve sonrası

BirGün Pazar eki bu hafta okulların açılışına yönelik hazırladığı “Okul, pandemi ve sonrası” dosyasıyla bayilerinizde.

Eğitimci Ayşe Alan “Okulların kapıları kimlere kapalı?” Prof. Dr. Yankı Yazgan “Yoksulluk, Eşitlik, Pandemi ve Okul” ve Öğretmen Zehra Kulalı Gezgin, Okul hakkı sağlık hakkıdır” yazılarıyla BirGün Pazar eki dosyasına katkı sundular. Pandeminin, okulların kapalı kalmasının çocuklar üzerindeki etkisini, bundan sonrasını incelediler ve okulların açık kalmasının önemini vurguladılar.

Akademisyen Yasin Durak, laiklik söyleşilerini “Diyanet İşleri Başkanlığı laikliğe aykırıdır!” başlığıyla bu hafta sosyal bilimci ve yazar Hakan Mertcan’la sürdürdü.

Klinik psikolog ve psikoterapist Büşra Küçük, bu hafta sosyal medyadaki hal, tavır ve hareketlerini “Narsisistik Bir Bakım:Başlık Sosyal Medyanın Görme Biçimleri” yazısıyla değerlendirdi.

Psikolog ve çevirmen Elif Okan Gezmiş “Psikoloji kendini özgürleştirebilir mi?” yazısıyla psikolojiye dair güncel sorunları ve çözümleri ele aldı.

Yazar ve şair Haydar Ergülen, “Yardımcı Ders Kitabı 101: Yıkarsa gericiliği kadınlar yıkar!” yazısıyla, Suç ve Ceza ile Kurtlarla Koşan Kadınlar kitaplarını ele alarak güncel konulara değindi.

Yazar Tacim Çiçek’in geçen hafta yayımlanan Beyaz Karanfil –I öyküsünün devamı “Beyaz Karanfil –II” bu hafta yayımlandı.

L. Gülden Treske, “Valla iyi uyumuşuz” yazısıyla uykuyu, ona ilişkin sorunları ve çözümlerini ele aldı.

Güray Öz, “‘Baraj nedir dede?’ diye sordu torunum…” yazısıyla torunuyla arasında geçen bir sohbet üzerinden seçim barajı, demokrasi ve bunlara ilişkin güncel sorunları işledi.

Hande Çiğdemoğlu “Özgürlük topluma karşı sorumluluktur” yazısıyla Eskiçağ’dan günümüze çeşitli filozof ve düşünürün özgürlük görüşlerini harmanlayarak bir özgürlük tanımı ortaya çıkardı.

Serhat Halis “Dersim Tartışmaları ve Mağaranın Tavanı” yazısıyla güncel Dersim tartışmalarını ve 13 gün süren yangınları devlet görmezden gelmesini yazdı.

Cihangir Köroğlu bir süredir sürdürdüğü rap söyleşilerinde bu hafta ünlü rapçi Kamufle’yi, pek çok hit parçanın beatmakerlığını yapmış Pangeabeatz’i ve podcastlerle siteler üzerinden rap değerlendirmeleri yapan Cenk Durlu’yu konuk etti.