Üç haftadır Güney Amerika, Avrupa ve Asya solunu inceleyen BirGün Pazar, bu hafta Ortadoğu ve sola bakışı mercek altına aldı. BirGün Pazar, dopdolu içeriğiyle yarın gazeteniz ile birlikte bayilerde.

BirGün Pazar'da bu hafta: Ortadoğu ve Sol

BirGün Pazar eki bu hafta Ortadoğu ve Sol dosyasıyla bayilerde. Üç haftadır Güney Amerika, Avrupa ve Asya solunu inceleyen BirGün Pazar, bu hafta Ortadoğu ve sola bakışı mercek altına aldı. Dosyaya katkı sunanlar arasında Hamide Rencüzoğulları, İbrahim Varlı, Sara Abbas-Magdi El Gizouli bulunuyor ve Yusuf Tuna Koç, İranlı feminist Shahrzad Changalvaee ile söyleşti.

Hamide Rencüzoğulları “Kapitalizmin krizi ve Ortadoğu” ile Ortadoğu’da solu, ABD müdahalesini ve çıkmazlarını anlattı.

Yusuf Tuna Koç, İranlı feminist Shahrzad Changalvaee ile “Çözüm topyekûn rejimle mücadele” başlığı altında söyleşti.

İbrahim Varlı “Nereye gitti bu Irak solu?” yazısıyla Irak’ı ve solun durumunu anlattı.

Sara Abbas-Magdi El Gizouli’nin “Sudan’da Direniş Komiteleri’nin geleceği” yazısı Y. Emre Ceren tarafından dosya için çevrildi.

Oğuz Oyan, “Muhalefet iktidar olursa” yazısıyla muhalefetin olası iktidarlığında karşılaşacağı sorunlar arasında yer alan KKM’yi işledi.

Güray Öz, “Temsili demokrasi çıkmaz sokak mı?” yazısıyla seçimlerde olası değişimi ve olası değişimin nasıl yönlendirilmesi gerektiğini anlattı.

Mehmet Berk Yaltırık, “İsyan ve İtaat” yazı dizisinin ilk kısmı “Eşkıyalık tarihi nasıl okunmalı?” yazısında eşkıyalığın nasıl algılandığı ve gerçekte nasıl olduğunu anlattı.

Haydar Ergülen, “Yardım Ders Kitabı 101” yazı dizisine bu hafta “Bilimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır” yazısıyla devam etti, Veli ve Avlu derslerini verdi.

Şafak Baba Pala, “Gidenlerin Ardından” yazısında Norveçli yazar Per Petterson’un Ardından kitabını türlü yazarlar ve kültürel üretimlerle kıyaslayarak anlattı.

Emine Uçar İlbuğa “Dar Alanda Kısa Paslaşmalar”* ve yansımaları” yazısında sinemada sansürü, baskıyı ve alternatifleri anlattı.

Ferruh Tunç, “Şiiri nasıl okuruz?” yazısıyla şiir üzerine tartışmalarını sürdürdü.

Aydın Afacan, Hekate ve Lagina: “Gölgeye düşen ışıklar” yazısında mitoloji ve Hekate üzerine yazdı.

Caner Özdemir “Türkiye ve Yunanistan sağının krizi” başlığıyla iki ülkedeki sağ iktidarları ve krizleriyle yaklaşan seçimlerini yazdı.

Seda Ünsar, “Amerikan Rüyası ve Rüyanın Ölümü (Amerikan Kâbusu)” yazısıyla David Lynch’in yönetmenliğini yaptığı 2001 yapımı Mulholland Drive filmine farklı bir bakış açısı kattı.