Dopdolu BirGün Pazar, 'Sansür ve Baskı' dosyasıyla yarın gazeteniz ile birlikte bayilerde.

BirGün Pazar'da bu hafta: Sansür ve Baskı

BirGün Pazar eki bu hafta “Sansür ve Baskı” dosyasıyla bayilerinizde. Dosyaya katkı verenler arasında Emre Tansu Keten, Ülkü Şahin ve Ayça Söylemez yer alıyor. Dışarıdan İçeriye Mektuplar köşesinin bu haftaki konuğu Şehir Plancıları Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gencay Serter Gezi tutuklularına selam gönderdi.

Ayça Söylemez “Faşizm, güvenli mi?” başlığıyla dezenformasyon yasasının güvenli bilgi kaygısıyla ortaya atılmasını eleştirip aslında olan biteni anlattı.

Emre Tansu Keten “Dezenformasyonu güçlendirme yasası” başlığıyla iktidarın dezenformasyon teklifiyle asıl dezenformasyonun iktidar tekelinden yayılacağını anlattı.

Ülkü Şahin “Dezenformasyona uğramayan gerçek: İktidarın korkusu” başlığıyla dezenformasyon yasasını ve arka planını inceledi.

İlknur Başer “Üreticiyiz, bizi sadece seçim zamanı hatırlayanları istemiyoruz!” başlığıyla SOL Parti’nin Uşak’ta örgütlediği üretici mitingini ve süreci anlattı.

Mahir Ulutaş “Çok boyutlu bir uygarlık krizinin göstergesi: Enerji” başlığıyla enerji krizini ve ilerleyen süreçlerde artacak ihtiyacını yazdı.

Gencay Serter, Dışarıdan İçeriye Mektuplar köşesine konuk olup “Güzel günlere” başlığıyla Gezi direnişini anlattı ve Gezi tutsaklarına selam gönderdi.

Oğuz Oyan “Halkın gerçek gündeminden kaçış” başlığıyla Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü teklifini eleştirerek halkın gerçek dertlerini anlattı.

Yasin Durak “Su yılanı ile engerek” başlığıyla CHP’nin seçim gündemine indirgenmiş tavırlarını ve hatalarını yazdı.

Zafer Köse “A, CHP solcu değilmiş!” başlığıyla geçmişten bugüne CHP ve sol çıkmazlarını yazdı.

Can Atalay “Yaşasın süfli taleplerimiz: Nam-ı diğer “sosyal haklar 201”” yazısıyla sosyal haklar konusu inceledi.

Yeşim Kaptan “Yakarsa dünyayı kadınlar yakar: Kadınlar kurtaracak dünyayı” başlığıyla kadın mücadelesini, Mahsa Amini’yi ve süreci anlattı.

L. Gülden Treske “Mesela diyorum…” başlığıyla kadınları, kadınlara yönelik cinsiyetçiliği ve mücadeleyi anlattı.

Nesli Zağlı “Homo doloristen homo hedoniste: Ruhsallığın evrimsel yolculuğu” başlığıyla acı çeken insan haz duyan insana geçişi anlattı.

Yasemin Manavbaşı “Bir Ankaralı hep Ankaralı” başlığıyla Ankara’yı, Ankara’nın simgelerini ve Ankara Gar’ını anlattı.

Gül Yaşartürk “Zuhal filmi: Kendine yeten ama illa ki mutsuz kadınlar” başlığıyla Zuhal filmini anlattı.

İbrahim Karaoğlu TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi’nin öncülüğünde düzenlenen “Duygular Coğrafyası Ankara” sergisini “Görünmez duygular atlası” başlığıyla yazdı.