Bir pazar klasiği olan BirGün Pazar eki, 1 Mayıs özel sayısı ile bugün gazeteniz ile birlikte bayilerde...

BirGün Pazar'dan 1 Mayıs özel sayısı

BirGün Pazar eki 1 Mayıs özel sayısıyla bu hafta bayinizde.

Emek ve Mücadele konusunun ele alındığı dosyaya Prof. Dr. Oğuz Oyan, Yazar ve Araştırmacı Zafer Aydın, Yazar Serhat Halis, İlkan Öz, Yusuf Tuna Koç yazdı. Ayrıca Şair ve Yazar Haydar Ergülen, Yazar ve Araştırmacı Can Kartoğlu, Yazar Zafer Köse, CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo, Yazar Aydın Afacan, Yazar İbrahim Karaoğlu ve Gastroeko Yayın Yönetmeni Batuhan Sarıcan da dosyayla ilişkili katkılarda bulundu. Yazar ve Gazeteci Barış İnce ve Güray Öz ise Gezi’yi ve direnişi anlattı.

Hacer Foggo “Yoksulluğu azaltmanın tek yolu insani bir sosyal kalkınma” başlığıyla son haftalarda görüştüğü yoksul aileleri yazdı. Yoksulların güncel ve gelecekte oluşabilecek sorunlarıyla acele çözümlerine değindi.

İlkan Öz ““İşçi olsam…” : Esnaf kurye” yazısıyla geçtiğimiz aylara damgasını vuran moto kurye direnişlerini ve esnaf kurye modelini yazdı.

Oğuz Oyan “1 Mayıs 2022’yi farklı kılan ne?” başlığıyla geçmişten günümüze gözlemlediği 1 Mayıs’ları ve bugünü farklarıyla yazdı.

Serhat Halis “Taşların kucaklarımızda” yazısıyla 1989 1 Mayıs’ında polis kurşunuyla öldürülen Mehmet Akif Dalcı’yı anlattı.

Yusuf Tuna Koç “1 Mayıs’a giderken ‘sınıf’tan mektup var: Kaderimiz ellerimizde” başlığıyla 6 işçinin görüşlerini, dertlerini ve düşüncelerini aktardı.

Zafer Aydın “1 Mayıs: Sınıf , Meydan , Süreklilik” yazısıyla geçmişten günümüze 1 Mayıs örneklerini, güncel sorunları ve talepleri yazdı.

Aydın Afacan “‘Bir şenlik var içimde’” yazısıyla emeği, işi ve mücadeleyi anlattı.

Barış İnce “Gezi: Ne bir nostalji, ne bir yenilgi” yazısında Gezi’nin karakterini, ne olamayacağını ve güncel tartışmalarını anlattı.

Batuhan Sarıcan “Türkiye’de tarım kooperatifleri niçin istenen düzeyde değil?” başlığıyla kooperatifleri, tarım işçilerini yardımlarını ve yurttaki eksikleri yazdı.

Can Kartoğlu “1 Mayıs’a seninle gidiyoruz Hasan!” başlığıyla geçtiğimiz sene hayatını kaybeden yapı işçisi Hasan Oğuz’u anlattı.

Güray Öz “Carl Schmitt’in gölgesi çöktü üstümüze” başlığıyla Gezi Davası’nı, verilen cezaları ve ne yapmalı sorusunu işledi.

Haydar Ergülen bir süredir devam ettirdiği “Yardımcı Ders Kitabı 101” yazı dizisinde bu hafta “Onur genç kalır!” başlığıyla Emek ve Fedakârlık Dersi’ni yazdı.

İbrahim Karaoğlu ressam Ekrem Kahraman’ın, Maarif Art Galleri’deki “Kahramanı Keşfetmek” adlı sergisi üzerine “Bahar umuttur, isyancıdır bahar” başlığıyla yazdı.

İlda Alçay Sepetoğlu “İmkânsız düşler ve bildiğimiz dünyanın sonu” yazısında Altılı Masa’yı, Kılıçdaroğlu’nun neoliberalizm çıkışını ve gidişatı yazdı.

Zafer Köse “1 Mayıs’a bulaşan koronavirüs” başlığıyla 1 Mayıs kazanımlarını ve bugün nasıl yitirildiklerini anlattı.