Dopdolu BirGün Pazar, 'Gezi Direnişi' özel dosyasıyla yarın gazeteniz ile birlikte bayilerde. 794’üncü sayısına Can Atalay ve Tayfun Kahraman, Silivri Cezaevi’nden yazdı.

BirGün Pazar'dan 'Gezi Direnişi' özel dosyası: Karanlık gider, Gezi kalır
Kapak: Ekin Başak Akgül

BirGün Pazar eki bu Pazar Gezi sayısıyla bayilerinizde. “Karanlık gider, Gezi kalır” başlığıyla çıkan bu BirGün Pazar’ın 794’üncü sayısına Can Atalay ve Tayfun Kahraman, Silivri Cezaevi’nden yazdı. Bütün sayfaların Gezi Direnişi’ne ayrıldığı bu sayıya Can Atalay, Tayfun Kahraman dışında Ercan Kesal, Cihan Uzunçarşılı Baysal, Güray Öz, Zafer Köse, Oğuz Oyan, Emir Yıldız, Hande Gazey, Murat Meriç, Altan Gördüm, Laçin Ceylan, Nur Sürer, Sadık Gürbüz, Alper Turgut, Yusuf Tuna Koç, Gül Çetin yazdı.

Gazeteci Güray Öz “Bir destan dolaşıyor siyasetin üstünde” başlığıyla hem Türkiye’de hem de dünyadaki siyaseti etkileyen Gezi’yi yazdı.

Akademisyen Oğuz Oyan “Gezi Direnişi tarihi bir uğraktır” yazısıyla siyasetin Gezi’yi görmezden gelerek ilerlemeyeceğini ve tarihsel bir gerçek olarak nerede durduğunu yazdı.

Gezi tutuklusu Can Atalay “Mesele sadece ‘üç beş ağaç’ değil, mesele müşterek geleceğimiz...” başlığıyla Silivri Cezaevi’nden yaşadıklarını, yaşananları ve herkesin Gezi’sini BirGün Pazar için yazdı.

birgun-pazar-dan-ozel-dosya-karanlik-gider-gezi-kalir-1021558-1.

Gezi tutuklusu Tayfun Kahraman “Biz bu bedeli şerefle öderiz” başlığıyla Silivri Cezaevi’nden başından geçenleri ve Gezi’yi BirGün Pazar için yazdı.

birgun-pazar-dan-ozel-dosya-karanlik-gider-gezi-kalir-1021559-1.

Ekin Akyaz “Gezi’de olduğu gibi cevabı halk verecek” başlığıyla sanatçılar Nur Sürer, Altan Gördüm, Laçin Ceylan ve Sadık Gürbüz’le görüştü. Sanatçılar Gezi ve direniş mesajları verdi.

Sanatçı Ercan Kesal “Kimin işidir bu Gezi meselesi?” başlığıyla Gezi’nin sahiplerini, kimin işi olduğunu yazdı. Gezi’yi kim yaptı sorusunu arayanlara “hepimiz” cevabını verdi.

Emir Yıldız “Gezi 2023” yazısıyla Gezi’nin ne olduğunu, nasıl olduğunu, siyasete nasıl etki ettiğini ve sokağı, barikatı anlattı.

Hande Gazey “Yaşamı değiştirmenin mümkünlüğü” başlığıyla Gezi ile mekân ilişkisini, kent talanına karşı tepkiyi ve direnişi yazdı.

Cihan Uzunçarşılı Baysal “Gezi ‘bir feryat ve taleptir’” yazısıyla geçmişten geleceğe Gezi’yi, kenti, İstanbul’un nasıl edildiğini ve Gezi’nin bu talan edenleri nasıl yenilgiye uğrattığını anlattı.

Alper Turgut “Öyle bir İstanbul gördük!” başlığıyla Gezi’nin nasıl olmaz denileni oldurduğunu, İstanbul’un en önemli meydanının milyonlarla nasıl dolduğunu ve tarihsel önemini yazdı.

Yusuf Tuna Koç “Gezi kuşağı 9 yıl sonra yine kendi sesini arıyor” yazısında Gezi nesliyle, Gezi’ye katılan kuşakla konuştu ve onların gözünden Gezi’yi ve Gezi ihtiyacını yazdı.

Müzik Yazarı Murat Meriç “Dokuz yıl sonra Gezi üzerine” başlığıyla Gezi’nin müziğini, müziğe nasıl etki ettiğini ve direnişin güzelliğini yazdı.

Yazar Zafer Köse “Büyük günlere hazırlık” yazısında büyük günlerde toplumu, halkı tanımayı ve Gezi günlerinde bir araya gelen milyonları, bir amaç uğruna mücadele eden halkı anlattı.

Yazar ve Çizer Gül Çetin “Doğadan Çizgili Hikâyeler” köşesinde bu ay “İlk gördüğünüz ağaca sarılın” başlığıyla Gezi’nin ağaçlarını, Gezi Parkı’ndaki türleri ve Nazım Hikmet’i yazdı.

Kapak: Ekin Başak AkgülKapak: Ekin Başak Akgül