Bir pazar klasiği olan BirGün Pazar, 'Değişim İsteyen Gençlik' dosyasıyla yarın gazeteniz ile birlikte bayilerde. Gezi tutuklusu Hakan Altınay, "Silivri’de bir Baba(lar Günü)" başlıklı yazısıyla çocuğundan uzakta geçirdiği bu babalar gününü ve özlemini, Gezi’yi anlattı. Ulaş Bager Aldemir “Sermaye kendi mezar kazıcılarını yaratır” başlığıyla dünyaca ünlü ABD’li Marksist Düşünür Michael Hardt ile söyleşti.

BirGün Pazar'dan özel dosya: Değişim İsteyen Gençlik

BirGün Pazar eki bu hafta “Değişim İsteyen Gençlik” dosyasıyla bayilerinizde. Pazar ekinin 797’nci sayısında dosyaya katkı verenler arasında Yankı Yazgan, Barış İnce ve Ozan Gündoğdu bulunuyor. Ayrıca dosya kapsamında Sercan Meriç, Yöneylem Sosyal Araştırma Merkezi Koordinatörü Doç. Dr. Derya Kömürcü ile yaptıkları Türkiye Gençlik Araştırması üzerine söyleşti. Dosya dışında Gezi tutuklusu Hakan Altınay Silivri Cezaevi’nden BirGün Pazar eki için babalar günü mektubu yazdı. Ulaş Bager Aldemir ise dünyaca ünlü ABD’li Marksist Düşünür Michael Hardt ile söyleşti. Ateş İlyas Başsoy’un “Seveceksen Radikal Sev” kitabından alıntıyla Ayhan Diken anısına bir yazı da bulunuyor.

Sercan Meriç Yöneylem Sosyal Araştırma Merkezi Koordinatörü Doç. Dr. Derya Kömürcü ile “Gençler siyaseti değiştirecek” başlığı üzerinden yaptıkları Türkiye Gençlik Araştırması üzerine söyleşti.

Yankı Yazgan “Gençliğin derdi”ni çizerek anlattı.

Barış İnce “Umudumuz Z kuşağı” ama “toplantılarda neden genç yok?” yazısıyla yeni nesli, yeni nesle yaklaşımı ve ortadaki sorunları yazdı.

Ozan Gündoğdu “Toplumsal miyopluk ve gençlik” yazısıyla gençlerin halini, endişelerini anlattı.

Gezi tutuklusu Hakan Altınay BirGün Pazar için yazdığı “Silivri’de bir Baba(lar Günü)” yazısıyla çocuğundan uzakta geçirdiği bu babalar gününü ve özlemini, Gezi’yi anlattı.

birgun-pazar-dan-ozel-dosya-degisim-isteyen-genclik-1030278-1.

Ulaş Bager Aldemir “Sermaye kendi mezar kazıcılarını yaratır” başlığıyla dünyaca ünlü ABD’li Marksist Düşünür Michael Hardt ile söyleşti.

birgun-pazar-dan-ozel-dosya-degisim-isteyen-genclik-1030277-1.

Ateş İlyas Başsoy daha önce “Seveceksen Radikal Sev” kitabında yazdığı “Güneş Sokak” yazısıyla geçen günlerde kaybettiğimiz SOL Parti üyesi Ayhan Diken’i anlattı.

Anıl Aba “Meritokrasinin karanlık yüzü” başlığıyla kapitalizmin yarattığı alın yazısı olarak yoksulluğu ve niteliksizliği yazdı.

Güray Öz “Medya susturulursa halk konuşur” yazısıyla meclisteki sansür tasarısını ve hükümetin doğru bilgiye müdahalesini anlattı.

Okan Toygar “Orhan Kemal’in güzel insanları” yazısıyla Orhan Kemal romanlarını ve karakterlerini anlattı.

Emine Uçar İlbuğa “Aşk, ölüm ve toplum üçgeninde Muhteşem Kadın” başlığıyla Sebastian Lelio’nun A Fantastic Woman filmini anlattı.

Murat Tırpan “Hayal ettiğimizden fazlası” yazısıyla Disney Plus platformunu ve olası içeriklerinden söz etti.

Can Kartoğlu “Bazı anneler, hem anne hem baba olur” başlığıyla M. İrem Afşin ile söyleşti ve mücadelesini aktardı.

İbrahim Karaoğlu “Beuys'un ağrı odası” adlı yazısında; 20. yüzyılın efsane sanatçısı Joseph Beuys’un Barselona’daki enstelasyonunu yazdı.

Zafer Köse “Adları geliyor aklımıza” yazısıyla Rosenbergleri ve idamlarını yazdı.