Bir pazar klasiği olan BirGün Pazar eki, 'Z Kuşağı' dosyasıyla yarın gazeteniz ile birlikte bayilerde. Dopdolu BirGün Pazar'da, Avrupalı düşünürlerle söyleşiler bu hafta Alain Badiou ile başlıyor.

BirGün Pazar'dan 'Z Kuşağı' özel dosyası

BirGün Pazar eki gençlik dosyasıyla bu hafta bayinizde! Z kuşağının tüm detaylarıyla masaya yatırıldığı dosyaya Emre Tansu Keten, Ayşe Alan, Yusuf Tuna Koç ve bizzat kendi sözleriyle ‘gençler’ katkı koydu. Pazar eki yazarlarımızdan Giray Öz, Alper Turgut, Psikolog Nesli Zağlı, Doktor Ümit Kartoğlu ve yazar Gülden Treske de bu hafta farklı konulardan yazılarıyla bu sayımızı zenginleştirdi.

Güray Öz “Medya ‘özgürlüğü kutladı’ başlıklı yazısıyla, iletişim özgürlüğünün kavga dolu tarihine göz atarken, bugünün özgür medya imkanlarını tartışmaya açıyor.

Alper Turgut, “Lale Bahardan Yanadır” yazısıyla, son günlerin en sıcak konusu göçmen sorununu ele alırken, “…hayat pahalılığı, enflasyon, yoksulluk hali, iktidarın tam da arzuladığı gibi geri planda kalıyor” tespitini yapıyor.

Nesli Zağlı, “Sosyal medyadaki gerginliğe psiko-politik bir bakış” başlıklı yazısında gündemin içerisinde olduğumuz platformda içine düştüğümüz halleri ve yarattığı gerginliğin temellerini yazdı.

Ümit Kartoğlu, “Baktıkça Çoğalır Yıldızlı Gecede” başlıklı yazısında uzay fotoğrafçılığını, milyonlarca ışık yılı uzağı sonsuz bir ana dönüştürmenin ihtimallerini ortaya döküyor.

L. Gülden Treske, “Bugün çiçek istemiyoruz” başlıklı yazısında, “Tabiat anaya Kazdağlarını geri verebilecek misiniz?” sorusuyla Anneler günü üzerinden tarihsel bir hesaplaşma başlatıyor.

Yusuf Tuna Koç, Gençlik dosyası için yazdığı “Gençleri ‘anlamak’ mesele değil” başlıklı yazısında, ‘Z kuşağının’ Türkiye ekonomi-politiğindeki yerini ve gençlere ulaşma metotlarını tartışmaya açıyor.

Ayşe Alan, “Çıkar Göster Telefonunu” başlıklı yazısıyla, Gençlik Dosyası için Z kuşağının iktidarın kimlik inşası karşısında eğitim alanında karşılaştıkları sorunları ortaya döküyor.

“Asım’ın nesli artık hayallerde bile yaşamıyor” başlıklı yazısıyla Emre Tansu Keten, kültür iktidarı mücadelesinde AKP’nin geçmişten bugüne icraatlarını teşhir ederken, “kim kazandı” sorusunu soruyor.

Ekin Akyaz, yurdun her yanından farklı yaşlardaki gençlerle yaptığı röportajlarla, Z kuşağının kendi dilinden sorunlarını, daha güzel bir Türkiye umudunu Pazar ekimize taşıyor.

Cemil Coşkun, “Eğitim üzerine yeniden ve Tekrar Düşünmek” başlıklı yazısıyla eğitim politikasındaki niteliksizleştirmeyi tüm açılarıyla gösterirken, olması gerekenin ne olduğunu tartıştırıyor.

Ozan Eren, “Flamenko müziğe kendini adamış bir besteci” başlıklı yazısıyla Flamenko sanatçısı Ceyhun Güneş’in sanat yolculuğunu Pazar ekimize aktarıyor.

Hasan Çakır, Cansever’in ünlü dizelerine atıfla “Bir tuval niye kanar” başlıklı yazısıyla, ressam Habip Aydoğdu’nun sanatını okurlarımızla buluşturuyor.

Emine Uçar İlbuğa, “Kamboçya Sineması ve Kavich Neang’ın Beyaz Bina filmi” başlıklı incelemesinde, ülkenin sinema tarihini ve Neang’ın son filmini köşesine taşıyor.

'AVRUPALI DÜŞÜNÜRLER' SÖYLEŞİLERİ BAŞLIYOR

BirGün Pazar'da Ulaş Bager Aldemir'in yaptığı Avrupalı düşünürlerle söyleşiler bu hafta Alain Badiou ile başlıyor.

Ulaş Bager Aldemir, dünyaca ünlü sosyalist filozoflarla yaptığı röportajların ilkinde, Fransız devrimci düşünür Alain Badiou’ya yeni çağın komünizmini soruyor.

Alain Badiou, Michael Löwy, Franco Bifo Berardi ve Michael Hardt söyleşileri bu haftadan itibaren BirGün Pazar ekinde.

birgun-pazar-dan-z-kusagi-ozel-dosyasi-1012397-1.