BirGün Pazar'da bu hafta, iktidarın ve popülist siyasetin kışkırtmasıyla artan göçmen düşmanlığı; iktidarın sel, yangın ve diğer afetlere karşı hiçbir şey yapamaması ve çürümüşlük incelenecek.

BirGün Pazar 'Göç ve ekoloji' dosyasıyla bu hafta da dopdolu

BirGün Pazar 'göç ve ekoloji' dosyasıyla yarın bayilerinizde.

BirGün Pazar Eki'nde bu hafta, iktidarın ve popülist siyasetin kışkırtmasıyla artan göçmen düşmanlığı; iktidarın sel, yangın ve diğer afetlere karşı hiçbir şey yapamaması ve çürümüşlük incelenecek.

★ Hande Tuhanioğlu, üniversitelerin iktidarın neoliberal politikalarıyla çürümeye yüz tutmasını, işlevsizleşmesini ve bundan nasıl kurtulabileceğimizi “Kayyumlar Çağı’ndan çıkış, özgür üniversite” yazısıyla anlattı.

★ Akademisyen Yasin Durak, Yazar Zafer Toprak’la “Atatürk, Kurucu Felsefenin Evrimi” kitabı üzerine “Türkiye’de laiklik kurulurken antropolojiden yararlanıldı” başlığıyla söyleşi yaptı.

★ Menteşe Kent Konseyi Başkanı Nuran Aldan “Oradaki ağaçlara son kez baktığımı biliyordum” yazısıyla Köyceğiz civarında çıkan yangınları ve Akbelen Ormanı direnişini yazdı.

★ Sanemsu Avcı, “Yunanistan’da neoliberal yangınlar” Yunanistan’da çıkan yangınları değerlendirdi ve Türkiye’yle kıyasladı.

★ Nesli Zağlı “Neresi sıla bize, neresi gurbet?” yazısıyla göç ve göçmenlik üzerine farklı açılardan görüşlerini yansıttı.

★ Yusuf Tuna Koç “Mülteci sorununun bugünü: Altındağ, emperyalizm ve toplum” yazısıyla mülteci sorununu, Altındağ’daki faşist kalkışmayı ve emperyalist yapıyı değerlendirdi.

★ Akademisyen Taner Timur “Dünden bugüne Türklerin ‘göç’le sınavı” yazısıyla, göçün tarihini, tarihsel anlamda göçlere yöneltilen tepkileri ve refleksleri yazdı ve bugününe değindi.

★ Oğuz Oyan, “İşsizlik fonunun sınıfsal özü” yazısıyla İşsizlik Fonu’nun hangi şartlarda ortaya çıktığını ve bugün ne işlevsizleşmesini anlattı.

★ Güray Öz, “Doğa yasaları kapitalin hırsından büyüktür” yazısıyla son dönemlerde üst üste yaşanan yangın ve sel felaketlerini yazdı ve kapitalizmin doğaya karşı yenilgisini yazdı.

★ Alper Turgut, “Bindik bir alamete, gedeyoz gıyamete” yazısıyla hafta boyunca ülke gündemine oturan yangından, sele, Altındağ’dan siyasilerin açıklamalarına kadar pek çok olayı değerlendirdi.

★ İbrahim Karaoğlu, “Görselliği okuma ustasıydı” yazısıyla Kaya Özsezgin’i ölüm yıldönümünde andı.

★ Gül Çetin doğadan çizgilerle köşesinde bu defa bizlere Karahindiba’yı anlattı.

birgun-pazar-goc-ve-ekoloji-dosyasiyla-bu-hafta-da-dopdolu-910251-1.