Bir pazar klasiği olan BirGün Pazar, “işçi direnişleri” dosyasıyla yarın gazetenizle birlikte bayinizde…

BirGün Pazar, 'işçi direnişleri' dosyasıyla yarın bayilerde

BirGün Pazar ekinin 778’inci sayısı bu hafta son haftalarda dalga dalga yayılan işçi direnişlerini ve hak arama mücadelelerini inceledi. “İşçi Direnişleri” dosyasına bu hafta DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Prof. Dr. Metin Özuğurlu, Doç. Dr. Serkan Öngel, Sendika Uzmanı Nuran Gülenç, Yazar ve Araştırmacı Zafer Aydın ve DSD Türkiye Yürütmesi katkıda bulundu.

Arzu Çerkezoğlu “Emeğin Türkiye’si için” başlığıyla emekçilerin karakışı bahara dönüştürebilecek protestolarını, grevlerini, boykotlarını ve direnişlerini yazdı. Acil çözüm önerilerinde bulundu.

Serkan Öngel “İşçi sınıfı varoluş mücadelesinde!” yazısında işçilerin hak arama mücadelelerini ve olası sorunları yazdı.

Metin Özuğurlu “Mücadelede sınıflaşanlar…” başlıklı yazısında günümüz eylemlerini 1989 Bahar Eylemleri’yle kıyasladı ve proleterleşen toplumu anlattı.

DSD Türkiye Yürütmesi “Küreselleşen sermaye ve emek” başlığı altında kamu alanında sendikal mücadeleyi ve mücadelenin önündeki engelleri yazdı.

Nuran Gülenç “Farplas sendika düşmanlığına devam ediyor hâlâ” yazısında Farplas’ta yaşananları, şirketin sendikaya yaklaşımını ve direnişi anlattı.

Zafer Aydın “Bir şey değişirse her şey değişir” başlığı altında işçilerin iktidarın baskılarına karşı direnişlerini ve mücadeleyi yazdı.

Alper Turgut “Hıyar gibi hissetmek!” başlığıyla ülkenin rant uğruna nasıl bir cehenneme dönüştürüldüğünü yazdı.

Güray Öz “Medya ombudsmanlığında yeni dönem” yazısında Faruk Bildirici’nin çağrısını ve medyanın gidişatını anlattı.

Serhat Halis “Her şeyin mizahı yapılır mı?” başlığı altında son dönemde özellikle sosyal medyadan süregelen “mizahın sınırları” tartışmasını inceledi.

Oğuz Oyan “Bir bölüşüm kategorisi olarak enflasyon” yazısında son dönemde hesaplanan enflasyonu ve buna ilişkin tartışmaları anlattı.

Tuğça Şener “Dört kişilik dev kadro” yazısında son atamalarla birlikte Boğaziçi Üniversitesi yönetiminin rektörlüğünü ve tüm dekanlıkları ele geçiren 4 akademisyeni yazdı.

Aydın Afacan “Leonardo’yu anlamak” yazısında Leonardo da Vinci’yi anlattı ve 9 Şubat-9 Mart 2022 tarihleri aralığında Antalya’da düzenlenecek “Leonardo da Vinci’ye Saygı Sergisi”ni duyurdu.

Büşra Küçük, “Ergenin arzusu yetişkinin korkusu” başlığı altında ergenlik dönemini, ergenlere yaklaşımı ve yetişkinin kaygılarını yazdı.

Nesli Zağlı “Hoyratlık ve Direniş” başlığıyla bir baba figürü olan devletin hoyratlığını ve buna karşı koyanları yazdı.

Tuğba Kurt Ulucan “Para ile maddenin uzlaşamaması ve göç” yazısında son yıllarda tahsilli ve zanaat sahibi kişilerin maddi sebeplerle ülkelerinden göç etmeleri konusunu işledi.