BirGün Pazar, ‘Kira ve barınma hakkı’ dosyasıyla yarın gazetenizle birlikte

BirGün Pazar, son zamanlarda yüzde yüzden fazla artış gösteren kira ve barınma hakkı konusunu işlediği dosyasıyla bu hafta da gazetenizle birlikte bayilerde.

Özgür Gürbüz, bir Netfilix dizisi olan Ragnarok üzerinden doğa ve çevre konularını “Thor kendini ağaca zincirlerse” yazısıyla işledi.

Batuhan Sarıcan, temizlik markalarının çevreye verdikleri zararları ve bu zararı gizlemek için yaptıklarını “Yeşil aklama: Markalar bizi çevre konusunda nasıl kandırıyor?” başlıklı yazısında anlattı.

H. Tuğça Şener, “İnsan olmayanların elinden çokça çektik” yazısıyla üniversiteler ve geleceksizlik, umut, mücadele üzerine yazdı.

Güray Öz, “Laikliği savunmanın acilliği üzerine” yazısıyla son dönemde tartışma konusu edilen laiklik ve zorunluluğunu yazdı.

Yasin Durak bu hafta laiklik söyleşilerine Mustafa Kemal Coşkun’la “Laiklik tuzu kuru orta sınıfların derdi değildir” başlığıyla devam etti.

İ. Özkan Özöney, Zafer Aydın’la son kitabı 68’in İşçileri üzerine “Geleceksizleşen gençlik mücadele birliği yapmalı” başlığı altında söyleşi yaptı.

Haydar Ergülen, “Hayat laikliktir” yazısıyla yardımcı ders kitabı yazı serisini sürdürdü.

Hande Tuhanioğlu “Yaşayacak ev bulamıyoruz” başlığıyla, Hilal Polat, Avukat Oğuz Erkan, Utku Özay’la can alıcı kira sorunu konuştu.

Kemal Yılmaz “Yaşamak kâr etmekten üstündür” yazsısıyla Avrupa örnekleri üzerinden ülkedeki kira sorununu işledi.

Mert Karaca “Kira, serbest piyasa ve fırsatçılık” yazısıyla kira artışlarını, sebeplerini ve çözümerini işledi.

Murat Tırpan devam eden Altın Koza Film Festivali üzerine “Mücadele ve sahneleme” yazısını yazdı.

Şafak Baba Pala “Ad Soyadı” yazısıyla ad ve soyadı kavramlarını Chimamanda Ngozi Adichie’nin eserleri üzerinden inceledi.