Dopdolu BirGün Pazar, "Seçim ve sonrası: İktidarın hamleleri" dosyasıyla yarın (15 Ocak) gazeteniz ile birlikte bayilerde.

BirGün Pazar, "Seçim ve sonrası: İktidarın hamleleri" dosyasıyla yarın bayilerde

BirGün Pazar eki bu hafta “Seçim ve sonrası: İktidarın hamleleri” dosyasıyla bayilerinizde. BirGün Pazar ekinin 827'nci sayısında dosyaya katkı verenler arasında Önder İşleyen, İlhan Cihaner, Oğuz Oyan, Fatih Yaşlı bulunuyor ve Yaren Çolak yazar, siyaset bilimci David R. K. Adler ile Brezilya'da seçim sonrası Bolsonaro destekçilerinin darbe teşebbüsü üzerine söyleşti. Nazan Kesal ise Dışarıdan İçeriye Mektuplar köşesinin bu haftaki konuğu oldu ve Gezi tutuklularına selam gönderdi.

Nazan Kesal “Ne gelir elden... direnmekten başka?” başlığıyla Dışarıdan İçeriye Mektuplar köşesinin konuğu oldu.

Güray Öz “Kaosun Frankestein’ı kimin eseri?” başlığıyla iktidar ve sağın iktidara giden yolunu anlattı.

Oğuz Türkyılmaz “Kamucu toplumcu bir dönüşüm” başlığıyla Sol Parti’nin 2. Olağan Kongre’sini anlattı.

Yaren Çolak “Solcu liderlere karşı oligarşinin savaşı” başlığıyla siyaset bilimci David R. K. Adler ile Brezilya'da seçim sonrası Bolsonaro destekçilerinin darbe teşebbüsü üzerine söyleşti.

Oğuz Oyan “Seçimin ve siyasetin karanlık tarafları” başlığıyla AKP’nin iktidar için yapabileceklerini anlatıp uyarılarda bulundu.

Fatih Yaşlı “Ateş cinayetinin aynasındaki Türkiye” başlığıyla Sinan Ateş cinayeti üzerinden siyaset dizayn eden iktidarı anlattı.

İlhan Cihaner “Seçime giderken cesaret” başlığıyla iktidarın siyasi hamlelerini ve muhalefetin dikkat etmesi gereken şeyleri anlattı.

Önder İşleyen “Seçim ve ötesindeki yol” başlığıyla seçim, iktidar ve yaşananlar arasında dikkat edilecekleri anlattı.

Haydar Ergülen “Yardımcı ders kitabı 101” yazı dizisine “Rüya uyandırır dünyaya bizi” başlığıyla devam etti.

Güçlü Ateşoğlu “Cemal Süreya ya da dilin köpüğü olarak şiir” başlığıyla Cemal Süreya şiirini ve felsefi ilişkisini anlattı.

Emine Uçar İlbuğa “Rabiye Kurnaz George W. Bush ırkçılık ve ayrımcılığa karşı” başlığıyla Andreas Dresden’in 2022 yapımı filmibi anlattı.

Gül Yaşartürk “Fabelmans: Spielberg sinemasına giriş” başlığıyla Spielberg’in 2023’te vizyona giren filmini anlattı.

İbrahim Karaoğlu “Adnan Turani’den kalanlar/izler” başlığıyla sanatçı Turani’nin sanatını anlattı.

Nesli Zağlı “Piyano çalan çocuk, hayaller ve gerçekler” başlığıyla son günlerdeki piyano çalan kurye ve arka planına değindi.

Mehmet Berk Yaltırık “İsyan ve İtaat VIII” yazı dizisini son yazısı “'Eşkıya' ve 'asi' motifi nasıl dönüşüme uğradı?” ile tamamadı.