BirGün Pazar ‘Yarınlar sağa sığar mı?’ dosyası ile Mücella Yapıcı, Can Atalay ve Tayfun Kahraman’ın mahkemede yaptıkları ortak savunmalarıyla yarın bayilerde.

BirGün Pazar ‘Yarınlar sağa sığar mı?’ dosyasıyla yarın bayilerde

BirGün Pazar eki bu hafta “Yarınlar sağa sığar mı?” dosyasıyla bayilerde olacak.

Türkiye’ye dayatılmaya çalışılan sağcı siyasi çizgiyi ve sağcılığın mevcut sorunlara neden bir çözüm olamayacağının işlendiği dosyamızda Bülent Forta, Prof. Dr. Oğuz Oyan, Gazeteci Ozan Gündoğdu, İlda Alçay Sepetoğlu, İlkan Öz ve Yusuf Tuna Koç yazdı.

Bülent Forta “İktidarın baskılarına karşı iradeyi örgütlemek” başlığıyla muhalefetin, iktidarın baskı hamlelerine karşı yapması gerekeni ve sorunları yazdı.

Ozan Gündoğdu “Dinin ve paranın tahakkümü” yazısında gerçek bir kamucu politikanın nasıl olması gerektiğini ve kamuculuk ihtiyacını anlattı.

Oğuz Oyan “Siyaset ve ekonomi kızışırken” başlığıyla Kılıçdaroğlu’nun SADAT çıkışını ve gidişatı yazdı.

İlda Alçay Sepetoğlu “Sağın alternatifi sağ mıdır?” yazısıyla sağın yarattığı sorunlara sol çözüm gerekirken düzenin sağa sağ alternatif sunmasını anlattı.

İlkan Öz “Yükselen kriz ve siyasi parti enflasyonu” başlığıyla son birkaç yıl içerisinde kurulan 20’den fazla sağ partiyi ve kurulma mantığını yazdı.

Yusuf Tuna Koç “Küreselleşmenin cankurtaranı sağcılık” yazısıyla dünyada dara düşen küreselleşmenin sağ seçenek yaratarak kendini kurtarmaya çalışmasını anlattı.

YAPICI, ATALAY VE KAHRAMAN’IN SAVUNMASI BİRGÜN PAZAR’DA

Öte yandan BirGün Pazar’da bu hafta, Gezi Davası tutukluları Mücella Yapıcı, Can Atalay ve Tayfun Kahraman’ın 24 Nisan karar duruşmasında yaptıkları ortak savunmanın tamamı ilk kez yayımlanacak.

Güray Öz ise, bu sayımızda “Spinoza’nın gözlüklerinden Marx’a” başlığıyla bir çeşit kitap yakma tarihini ve iktidarın geçilemez denilen sınırları geçişini yazdı.

Serhat Halis “Üzgün olmaktansa öfkeli olmayı yeğlerim” yazısıyla Almanya’da hapishanedeyken öldürülen militan devrimci Ulrike Meinhof’u anlattı.

Murat Tırpan “Erşan Kuneri ya da bir Yeşilçam panoraması” başlığıyla 13 Mayıs’ta yayımlanan Erşan Kuneri dizisini ve nedir, ne değildir sorularını yazdı.

Erdal Ateş “Gâvurların Or’da” öykü serisinin 7. kısmını yazdı.

İbrahim Karaoğlu “Filtresiz hesaplaşma temrinleri…” başlığıyla İngres’in “Türk Hamamı” resminin öyküsünden Bedri Baykam’ın “Sakıncalı El Kitabı”na uzanan yazısı bu hafta sizlerle.

Kuvvet Lordoğlu “Uzun bir yürüyüş öyküsü” başlığıyla Nepal’deki Mera-Peak Dağı’na tırmanışını ve yolculuğu anlattı.