BirGün'ün AKP'li İBB Meclisi Üyesi Ömer Akblut'la ilgili olan "AKP'li İBB Meclis Üyesi İhale Avcısı" başlıklı haberine erişim engeli getirildi. Kişilik haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle erişme engellenen haberde,  AKP'li İBB Meclisi Üyesi Akbulut’un kamudan son 7 yılda tam 366 milyon TL değerinde 260 ihale aldığı belirtiliyordu.

BirGün'ün 'AKP'li İBB Meclis Üyesi İhale Avcısı' başlıklı haberine erişim engeli

Haber Merkezi

BirGün'ün 21 Eylül tarihinde yayımlanan "AKP'li İBB Meclis Üyesi İhale Avcısı" başlıklı haberine İstanbul Anadolu 1. Sulh Ceza Hakimliği‘nin kararı ile erişim engeli getirildi.

Erişim engeli getirilen haberimizde, AKP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi Üyesi ve TÜGVA Yöneticisi Ömer Faruk Akbulut’un şirketinin kamudan son 7 yılda tam 260 ihale aldığı ve aldığı ihalelerin toplam bedelinin ise 366 milyon TL’yi bulduğu ifade ediliyordu.

GEREKÇE: KİŞİLİK HAKLARI İHLALİ

İfade Özgürlüğü Derneği'nden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) AKP’li Meclis Üyesi, Hukuk Komisyonu üyesi, Avukat Ömer Faruk Akbulut‘un birçok AKP’li belediye ile kamu kurumundan ihale aldığının iddia edildiği haberler, kişilik hakları ihlali gerekçesiyle, İstanbul Anadolu 1. Sulh Ceza Hakimliği‘nin 28 Eylül 2021 tarih ve 2021/5476 sayılı kararı ile erişime engellendi."