Tartışmalı Altunizade-Çamlıca Camii Metro Hattı ihalesini aldığını, Kamu İhale Kurumu ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından duyurulmadan önce açıklayan Gürsoy Taahhüt Şirketi, ihaleyi BirGün’ün gündeme getirmesinin ardından internet sitesinden kaldırdı. İhaleyi aldığını önce açıklayan ardından da sitesinden kaldıran şirketin sahibi ise AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imam hatip arkadaşı Hasan Gürsoy.

BirGün’ün gündeme getirdiği metro ihalesinin duyurusunu internet sitesinden kaldırdılar!

İsmail ARI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın Altunizade-Çamlıca Camii Metro Hattı ihalesini aldığını internet sitesinde açıklayan Gürsoy Taahhüt Şirketi, ihaleyi BirGün’ün gündeme getirmesinin ardından internet sitesinden kaldırdı.

Gazetemiz BirGün’de bugün yayımlanan haberde, metro hattı ihalesinin sonucu Kamu İhale Bülteni’nde açıklanmadan ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından duyurulmadan önce Güryapı Taahhüt Şirketi tarafından duyurulduğu belirtilmişti.

ŞİRKET ERDOĞAN’IN ARKADAŞININ

Haberde, “Milyonlarca liraya inşa edilen ve boş kalan Çamlıca Camiii’ni doldurmak için yaptırılmak istenen Altunizade-Çamlıca Camii Metro Hattı Projesi’nin ihalesinin yandaşa verildiği açığa çıktı. Metro hattı, Çamlıca Camii’ni de inşa eden AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imam hatip arkadaşına yaptırılacak” ifadeleri de yer alıyordu

Yandaş şirket, internet sitesinden yer alan açıklamada, metro projesinin çalışmalarına başlandığı duyurularak şu ifadelere de yer vermişti:

“Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı işbirliğiyle hayata geçirilecek olan proje Altunizade-Bosna Bulvarı Raylı Sistem Hattı, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro ve Metrobüs Hatlarını Çamlıca Camii ve Bosna Bulvarı’na bağlayan yaklaşık 4 kilometre uzunlukta ve üzerinde dört adet istasyon bulunan bir raylı toplu taşıma sistemidir.”