CHP'li Gamze Akkuş İlgezdi, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün “Sağcıların Allah topluluğu, solcuların şeytan topluluğu” gibi ifadelerin yer aldığı Diriliş Neslinin Amentüsü isimli kitapta dört bin tane satın almasını Meclis gündemine taşıdı

BirGün’ün haberi Meclis gündeminde: Soruşturma açılacak mı?

BirGün/Ankara

CHP Genel Başkan Yardımcı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün “Sağcıların Allah topluluğu, solcuların şeytan topluluğu olduğu” gibi skandal ifadelerin yer aldığı kitapları satın alarak dağıtımını yapmasını Meclis gündemine taşıdı.

CHP’li İlgezdi, BirGün’ün gündeme getirdiği ve dört bin adet satın alınan Diriliş Neslinin Amentüsü isimli kitaba ilişkin Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından yanıtlaması talebiyle soru önergesi verdi. İlgezdi, “Sayın Bakan bu skandal kitap neden dağıtılıyor?” diye sordu.

BAKAN BU KİTABI OKUMUŞ MUDUR?

“Sayın Bakan bu kitabı okumuş mudur?” diye sonra CHP’li İlgezdi, “Sayın Bakan skandal ifadelerle dolu olan bu kitabı okumuş mudur? İçerisinde son derece ayrımcı ve ötekileştirici ifadelerin yer aldığı bu kitap neden satın alındı, neden dağıtılıyor? Toplumu ayrıştıran ve halkın bir kesimini ‘şeytan topluluğu olarak ifade eden bir kitabın 21’inci yüzyılda kabul edilemez” dedi.

MUMCU'NUN RABITA KİTABINI DA DAĞITIN

“Sayın Bakan, toplumun bir kesimini açıkça aşağılayan, düşman olarak gören ve saldırılara açık hale getiren bu kitabın alımına, dağıtımına ve yayılmasına ortak olarak açıkça suç işliyor. Sayın Bakan bu yanlış karardan bir an önce geri dönerek, bu işin sorumluları hakkında yasal işlem yapmalıdır” diyen İlgezdi, şunları kaydetti :

“Ayrımcılık en az ölümcül virüsler kadar tehlikelidir. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na bir çağrıda bulunuyorum, madem ‘Diriliş Neslinin Amentüsü’ kitabını alıp dağıtıyorsunuz, aynı zamanda Uğur Mumcu’nun Rabıta kitabından da dört bin adet alarak yurtlara dağıtın. O zaman eşitlikçi, özgürlükçü ve adaletli bir tutum sergilemiş olursunuz. Böylece toplumun bir kesiminin vicdanını kanatmak, onları suçlu göstermek gibi bir kaygınız olmadığını 83 milyona göstermiş olursunuz.”

KİTABI SEÇENLER HAKKINDA İŞLEM YAPILACAK MI?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından yanıtlaması talebiyle verdiği soru önergesinde şu sorular yer aldı:

1- Dağıtılmak üzere 4 bin adet alınan içerisinde “Sağcıların Allah topluluğu, solcularınsa şeytan topluluğu” gibi birçok skandal ifadenin yer aldığı Diriliş Neslinin Amentüsü kitabı hangi gerekçe ile seçilmiştir?

2- Düşünce, fikir ve ifade özgürlüğü bizim ortak değerimizdir. Siz de ortak değerlerimize inanıyorsanız, Uğur Mumcu’nun “Rabıta” kitabından da 12 bin adet alıp, dağıtımını yapacak mısınız?

3- Dağıtılmak için satın alınacak kitapların seçilmesi için bir kurul oluşturulmuş mudur? Oluşturulduysa bu kurulda kimler yer almıştır? Oluşturulmadıysa alım için kim karar vermiştir?

4- Kitabı seçenler hakkında bir soruşturma açılacak mıdır?

5- Kitabı seçenler Diriliş Neslinin Amentüsü kitabını okumuşlar mıdır?

6- Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu Diriliş Neslinin Amentüsü kitabını okumuş mudur?

7- 4 bin adet satın alınan Sezai Karakoç'un Diriliş Neslinin Amentüsü Kitabı hangi yurtlara ve kimlere dağıtılmıştır/ dağıtılacaktır?