BirGün’ün haberinden sonra İYTE'nin ulaşım sorunu çözüldü

ARDA ÖZARDA

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) öğrencilerinin ulaşım sorunu ile ilgili yaptığımız haber sonrası üniversite yönetimi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde öğrencilerin ulaşım sorununa çözüm getirildi.

Öğrencilere üniversite tarafından atılan mailde 13 Kasım 2019 tarihinden itibaren 883 hat numaralı ESHOT’un Fahrettin Altay- İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü arasında ekspres seferleri başlayacağı duyuruldu.

Yaşanan gelişme sonrası öğrenciler memnun olduklarını ifade ettiler.

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğrencisi Makine Mühendisliği öğrencisi Adacan Akkan, önemli bir adım olduğunu belirterek,“ Ekspres seferi beklediğimiz gibi olursa İYTE'nin ulaşım sorunu ortadan kalkacaktır. Şuan sefer saatleri yetersiz, F.Altay'dan İYTE'ye günde 4 sefer var. Bunların zamanla arttırılacağını umut ediyoruz. Ayrıca okul çevresinde kalan arkadaşlar İzmirde olan etkinliklere katıldıkları zaman okula geri dönemiyorlar çünkü gece İYTE'ye dönüş için bir ulaşım aracı bulunmuyor. Bu sorunun çözümü için F.Altay'dan İYTE'ye son sefer saatinin bu etkinliklere katılan öğrencilere uygun bir şekilde olmasını talep ediyoruz. Bu sorununuzun çözülmesi için adım atılması bizleri çok mutlu etti.BirGün gazetesine sesimizi duyurduğu için çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

birgun-un-haberinden-sonra-iyte-nin-ulasim-sorunu-cozuldu-648509-1.

birgun-un-haberinden-sonra-iyte-nin-ulasim-sorunu-cozuldu-648505-1.