BirGün'ün kaleminden Kızılay gerçekleri

Elazığ depreminin ardından para yardımı çağrısıyla tepki çeken Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na yapılan 7 milyon 925 bin dolarlık bağışa ilişkin açıklamalarda bulundu. Kınık, söz konusu bağışı, "Vergi kaçırmak başkadır, vergiden kaçınmak başkadır" diye savundu.

Kızılay-Ensar-Başkentgaz üçgeni, düzenin nasıl işlediğini gözler önüne sererken BirGün, Kızılay ile ilgili gerçekleri bir dizi haberle gündeme getirmişti.

İşte o haberler:

YÖNETİCİLERİN MAAŞLARI DÖRT YILDA YÜZDE 461 ARTTI!

Yüksek maaş aldığı bilinen Kızılay yönetim maaş listesi ayrıntılı bir şekilde ortaya çıktı. Yönetimde görev yapan 18 direktörün maaşı ise son dört yılda yüzde 461 arttı. Büyük çoğunluğunu Yönetim Kurulu Başkanı göreve getirdi.

Haberin tamamını okumak için tıklayın

birgun-un-kaleminden-kizilay-gercekleri-681492-1.

KIZILAYI'I AKP'NİN ÇİFTLİĞİNE ÇEVİRMİŞLER

Kızılay Yönetim Kurulu, AKP adayları ile akrabalar tarafından dolduruldu. Deniz Feneri davasında ‘Güveni kötüye kullanma’ suçundan hüküm giyen Kızılay Genel Müdürü Altan, AKP Milletvekili Büyükgümüş’ün kayınpederi. Yönetim kurulu üyeleri de milletvekillerinin yakınları.

Haberin tamamını okumak için tıklayın

MÜDÜRÜN MAAŞI 30 BİNİ AŞTI

Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan’ın maaşı 31 bin 500 TL oldu. Kızılay Genel Müdür yardımcılarının maaşlarında da dört yılda yaklaşık yüzde 170 oranında arttı.

Haberin tamamını okumak için tıklayın

MÜSİAD'IN HASARLI BİNASINA 110 BİN TL

Kızılay, MÜSİAD’a ait bir binayı 110 bin TL’ye kiraladı. Binanın kira değerine ilişkin iki farklı rapor hazırlandı. İlk raporda kira değeri 67 bin TL, ikincisinde ise 115 bin TL olarak belirtildi. Raporda yer alan emlakçı görüşlerinin de düzmece olduğu öne sürüldü. Üstelik söz konusu bina hasarlı.

Haberin tamamını okumak için tıklayın

birgun-un-kaleminden-kizilay-gercekleri-681494-1.

BOĞAZ MANZARALI KÖŞK KİRALADI!

Kızılay, Rumeli Hisarı’nın üst kısmında aylık 12 bin dolara boğaz manzaralı ve yüzme havuzlu tarihi ahşap köşk kiraladı. Kiralama işlemi için 10 bin dolar da emlakçı payı ödendiği ortaya çıktı. Köşke alınan mobilyalar ile yapılan tadilata 600 bin TL harcandı.

Haberin tamamını okumak için tıklayın

birgun-un-kaleminden-kizilay-gercekleri-681495-1.

GAYRİMENKULLERİ YENİ KURULAN ŞİRKETLERE DEVREDİLDİ

Kızılay’ın tüm gayrimenkulleri yeni kurulan altı farklı şirkete devredildi. Şirketler, Yönetim Kurulu’ndan izin almadan yatırım ve satış işlemi yapabilecek. Genel müdür altı şirketin de yöneticisi olurken, kurul üyeleri “Huzur hakkı” adı altında ücretler alacak.

birgun-un-kaleminden-kizilay-gercekleri-681497-1.

Haberin tamamını okumak için tıklayın

KIZILAY'DAN HAREM SERAMLIK KAMPLAR

Kızılay’ın gençlik kolu Genç Kızılay, harem selamlık çocuk ve gençlik kampı düzenledi. Kızılay’a ait Ankara, Eskişehir ve İstanbul’da bulunan kamp alanlarına, erkek ve kız çocukların farklı tarihlerde götürülmesine başlandı.

Haberin tamamını okumak için tıklayın

MAKAM ARACI ÖLÜMLÜ KAZAYA KARIŞMIŞ

Kızılay Başkanı Kınık’ın kiralık makam aracının ölümlü kazaya karıştığı ortaya çıktı. Şoför Öztop’un motorsiklete süratle çarptığı ve kazada iki kişinin yaşamını yitirdiği öğrenildi. Öztop’un karakolda kamera kayıtlarını izleyerek kaza anını anlattığı görüntülere BirGün ulaştı.

Haberin tamamını okumak için tıklayın