BirGün’ün ‘kıyak atamalar’ haberine erişim engeli

HABER MERKEZİ

BirGün’ün bir haberi daha erişime engellendi. 30 Kasım 2022 tarihinde “Saray eşrafına kıyak atamalar” başlığıyla BirGün’ün haberleştirdiği ve birçok haber sitesinde de yayımlanan haberin İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliği tarafından “erişime engellenmesine ve silinmesine” karar verildi.

İfade Özgürlüğü Derneği’nden yapılan açıklamada, “Halk Bankası yönetim kurulu üyesi ve Cumhurbaşkanlığı danışmanı Maksut Serim’in oğlu Yasin Ekrem Serim’in Dışişleri Bakan Yardımcısı olması, gelini Sevim Çağla Serim’in de Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde Dış İlişkiler Daire Başkanlığı görevine getirilmesiyle ilgili haberler, kişilik hakları ihlali gerekçesiyle İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliği’nin 7 Aralık 2022 tarih ve 2022/8646 sayılı kararıyla erişime engellendi ve silinmelerine hükmedildi” denildi.

Derneğin açıklamasında, Yasin Ekrem Serim’in Dışişleri Bakan Yardımcısı olmasıyla ilgili haberlerin daha önce İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliği’nin 24 Ekim 2022 tarihli kararıyla erişime engellendiği de hatırlatıldı.