Gazetemiz BirGün’ün kurucularından Kemal Işkın Keleşoğlu, aramızdan ayrılışının 8’nci yılında da unutulmadı.

BirGün’ün kurucularından Kemal Keleşoğlu mezarı başında anıldı

Kemal Işkın Keleşoğlu, ölümünün 8’nci yılında İstanbul Büyükçekmece’deki mezarı başında anıldı. Arkadaşlarının ve dostlarının katıldığı anmada, Kemal Keleşoğlu’nun devrimci demokrat kimliğinin yanında, örnek insani güzellikleri dile getirildi.

Yaklaşık bir yıl mide kanseri tedavisi gören Avukat Kemal Işkın Keleşoğlu, 21 Ağustos 2012’de yaşamını yitirmişti.

KEMAL KELEŞOĞLU KİMDİR?

İstanbul Barosunda 9970 Sicil numarasıyla kayıtlı olan Kemal Işkın Keleşoğlu, Çağdaş Avukatlar Grubu'nu kuranlar arasındaydı ve çeşitli dönemlerde bu listeden seçilerek Baro kurullarında görev yaptı. 90'lı yıllarda Turgut Kazan'ın Başkanlığında İstanbul Barosu Genel Sekreterliği de yapan Keleşoğlu, çeşitli dönemlerde sendika avukatı olarak görev yaptı. Son olarak Hava İş Sendikasının hukuk müşaviriydi. Geçtiğimiz dönemde Türkiye Futbol Federasyonu Etik Kurul Üyeliği de yapan Kemal Keleşoğlu, yanında çok sayıda avukat yetiştirmiş usta bir hukukçuydu.

12 Eylül döneminde başta İstanbul Devrimci Yol Davası olmak üzere hemen tüm siyasi davalardan çok sayıda devrimcinin avukatlığını üstlenen Kemal Keleşoğlu, devrimcilerin 'Kemal abi'si, siyasi tutuklu yakınlarının da moral destekçisi oldu. 12 Eylül’ün karanlık dönemde nice insana umut ışığı olan ve yardım eli uzatan Kemal Keleşoğlu, 80'li yıllar boyunca hemen her gününü cezaevi kapılarında ve sıkıyönetim mahkeme salonlarında geçirmiş örnek bir dayanışmacı ve örnek bir hukuk insanıydı.

Aslen Adanalı olan ve 68 kuşağının bir ferdi olarak İstanbul Hukuk Fakültesini bitiren Kemal Işkın Keleşoğlu, ceza hukuku alanında ihtisas yapmıştı. 70'li yıllardan itibaren ceza davaları yanı sıra iş ve sendika davalarında Avukatlık yaptı. Kemal Keleşoğlu, işverenlere ve devlete karşı binlerce işçinin ve kamu emekçisinin hak kayıplarını engelleyen çok sayıda davayı başarıyla sonuçlandırmıştı.

Çok uzun yıllar boyunca bir devrimci ve hukukçu olarak hak ve adalet mücadelesinde yer alan Kemal Keleşoğlu, 12 Eylül dönemi sonrasında ve 90'lı yıllarda İHD'den ÖDP'ye, TAKSAV'dan Dostluk Yardımlaşma Vakfı'na, Mavi Radyo'dan BirGün gazetesine, yurttaş girişimlerinden bağımsız aday çalışmalarına çok sayıda örgütlenmeye kurucu ve yönetici olarak görev aldı.