Edirne Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, yaşadığı yoksulluk nedeniyle atık toplayan ve gazetemiz BirGün’ün “Utanacak olan sen değilsin” ifadeleriyle manşetine taşıdığı 84 yaşındaki kadınla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, kadının maddi durumunun ‘iyi’ olduğu ima edilerek, “84 yaşındaki vatandaşımızın, semt pazarlarını uzun yıllardır dolaşarak, işe yarayacak artık ürünleri toplamayı bir alışkanlık haline getirdiği tespit edilmiştir”denildi.

BirGün’ün manşet yaptığı 84 yaşındaki kadınla ilgili açıklama: Atık toplamayı alışkanlık haline getirdi!

Edirne Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, gazetemiz BirGün’ün 26 Mart’ta “Utanacak olan sen değilsin” manşetiyle gündeme getirdiği 84 yaşındaki kadınla ilgili açıklama yaptı.

İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 84 yaşındaki Ş.K'nin 1. Murat Mahallesi'ndeki ‘mülkiyeti kendilerine ait’ apartman dairesinde, eşi ve emekli kızı ile yaşadığı ifade edildi.

Haberimizdeki “Yoksulluktan dolayı artıkları topluyor” şeklindeki ifadelere karşılık, ‘kadının yaşlılık maaşı aldığı, ailenin gelirinin 5 bin 431 lira olduğu’ cevabı verildi. Ayrıca kadının ‘atık toplamayı alışkanlık haline getirdiği’ savunuldu.

Edirne Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün açıklaması şöyle:

‘HERHANGİ BİR BAKIM İSTEMİYOR’

“Aynı evde yaşayan kızları da emekli olup, ailenin aylık geliri 5 bin 431 liradır. Ailenin, 2020 yılında vefat eden engelli kızı için 2016 yılından 2020 yılına kadar 55 bin 193 TL Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızca 'engelli evde bakım ücreti' ödemesi yapılmıştır. Haberde yer alan 84 yaşındaki vatandaşımız 2017 yılında hafif bir trafik kazası geçirmiş olup, o tarihte Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz personelince evinde ziyaret edilmiş, huzurevi ya da herhangi bir kurum bakımını istemediğini, eşi ve kızı ile evinde bakıldığını beyan etmiştir. Ailenin mevcut durumu, Edirne Halk Sağlığı Müdürlüğüne bildirilerek, evde sağlık hizmetlerinden faydalanmaları sağlanmıştır. 84 yaşındaki vatandaşımızın, semt pazarlarını uzun yıllardır dolaşarak, işe yarayacak artık ürünleri toplamayı bir alışkanlık haline getirdiği, bu davranışı düzenli olarak yaptığı, Edirne pazarcı esnafı, belediye zabıtası ve komşuları ile yapılan görüşmelerde tespit edilmiştir.”