BirGün yazarı Erk Acarer'in Berlin'deki evinde saldırıya uğraması Alman medyasında yer buldu. Çok sayıda gazete, dergi, radyo ve televizyonların internet sayfalarında yer alan haberlerde, Acarer‘in Türkiye‘deki muhalif gazeteci olarak yargılandığı ve bir süredir Berlin‘de yaşadığı belirtildi ve Acarer'in "Failleri biliyorum. Asla faşizme teslim olmayacağım“ açıklamasına yer verildi.

BirGün yazarı Erk Acarer'e yönelik saldırı Alman medyasında geniş yer buldu

DIŞ HABERLER SERVİSİ

BirGün yazarı Erk Acarer'in Berlin'deki evinde saldırıya uğraması Alman medyasında geniş yer buldu. Acarer'e yönelik saldırı, "Almanya‘da Erdoğan muhalifi gazeteci Erk Acarer, evinde saldırıya uğradı" başlığıyla verildi.

Gazeteci Acarer, Berlin’de evinde bıçaklı ve yumruklu saldırıya uğradığını duyurdu.

Saldırıyı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyuran Acarer, "Berlin’de evimin içinde bıçaklı ve yumruklu saldırıya uğradım" dedi.

Acarer‘e yönelik saldırı Alman medyasında geniş yer buldu.

Acarer'in "Failleri biliyorum. Asla faşizme teslim olmayacağım“ açıklamasıyla verilen haberler, "Almanya‘da Erdoğan muhalifi gazeteci Erk Acarer, evinde saldırıya uğradı“ başlığıyla yayınlanıyor.

birgun-yazari-erk-acarer-e-yonelik-saldiri-alman-medyasinda-genis-yer-buldu-896633-1.

birgun-yazari-erk-acarer-e-yonelik-saldiri-alman-medyasinda-genis-yer-buldu-896634-1.

birgun-yazari-erk-acarer-e-yonelik-saldiri-alman-medyasinda-genis-yer-buldu-896635-1.

"SALDIRI SORUŞTURULUYOR"

Polisten yapılan açıklamada, saldırının Acarer‘in Berlin‘de dairesinin bulunduğu apartmanın iç avlusunda gerçekleştiği ve olayın Eyalet Kriminal Dairesi (LKA) tarafından soruşturulduğu kaydedildi.

Çok sayıda gazete, dergi, radyo ve televizyonların internet sayfalarında yer alan haberlerde, Acarer‘in Türkiye‘deki muhalif gazeteci olarak yargılandığı ve bir süredir Berlin‘de yaşadığı belirtildi.

Haberlerin bir bölümünde Almanya‘da yaşayan gazeteci-yazar Can Dündar‘ın da konuyla ilgili açıklamasına yer verildi. Dündar‘ın saldırıyı Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın bir mesajı olarak değerlendirdiği ve böylece muhalif bir gazetecinin Berlin‘de bile hedef olabileceğinin gösterildiğine işaret ettiği belirtildi.

Haberlerde ayrıca Erdoğan‘ın 2009 yılından bu yana her yıl "basın özgürlüğünün düşmanları“ listesinde yer aldığı bilgisi yer aldı.

Habere yer veren yayın organlarından bir bölümü şunlar: Der Spiegel, Stern, Focus, n-tv, Deutschlandfunk (Almanya Radyosu), RBB (Berlin Brandenburg Radyo Televizyonu), Deutsche Welle, Die Zeit, Berliner Morgenpost, Der Tagesspiegel, Die Welt, Bild, Kölner Rundschau, Köllner Stadt Anzeiger, Hamburger Abendblatt, Saarbrücker Zeitung, Rhein Neckar Zeitung, Wesfalen Post, Braunschweiger Zeitung.