Yazarımız gazeteci Erk Acarer, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak evinin içinde saldırıya uğradığını duyurdu. Acarer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Berlin’de evimin içinde bıçaklı ve yumruklu saldırıya uğradım. Failleri biliyorum. Asla faşizme teslim olmayacağım" ifadelerini kullandı. Sosyal medya kullanıcıları da yaptıkları paylaşımlarla saldırıya tepki gösterirken, "Acarer'in yanındayız" mesajı verdi.

BirGün yazarı gazeteci Erk Acarer'e saldırı

BirGün yazarı Gazeteci Erk Acarer, Berlin’de evinde bıçaklı ve yumruklu saldırıya uğradığını duyurdu.

Saldırıyı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyuran Acarer, "Berlin’de evimin içinde bıçaklı ve yumruklu saldırıya uğradım" dedi.

'FAŞİZME TESLİM OLMAYACAĞIM'

Kendisine saldıran failleri tanıdığını söyleyen Acarer, "Hayati bir riskim yok hastaneye gidiyoruz. Failleri biliyorum. Asla faşizme teslim olmayacağım. Kimse endişelenmesin bu günler geçecek" ifadelerini kullandı.

Acarer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda şu ifadeleri kullandı:

"Berlin’de evimin içinde bıçaklı ve yumruklu saldırıya uğradım. Hayati bir riskim yok hastaneye gidiyoruz. Failleri biliyorum. Asla faşizme teslim olmayacağım. Kimse endişelenmesin bu günler geçecek!"

'SALDIRGANLAR BELLİ; YAZDIKLARIMDAN RAHATSIZ OLANLAR'

Maruz bırakıldığı saldırının ardından BirGün'e konuşan yazarımız Acarer, evine gelen üç kişinin kendisine saldırdığını aktardı. Saldırganların kendisini "Milletin ailesiyle, değerleriyle ilgili yazmayı bırak, daha kötüsünü yaparız" ifadeleriyle tehdit ettiğini kaydeden Acarer, şunları söyledi:

"Bir saat önce silahlı, bıçaklı üç kişi evime geldiler, yumruklarla tekme tokat saldırdılar. Ne olup bittiğini anlamadan vurmaya başladılar. Milletin ailesiyle, değerleriyle ilgili yazmayı bırak, daha kötüsünü yaparız diyerek tehdit ettiler. Şu anda hastanedeyim. Polisler hastanede. İfademi aldılar. Onlara da anlattım. Kafamın sağ tarafında büyük bir şişlik var: Saldırganlar belli. Yazdıklarımdan rahatsız olanlar. Hayati bir riskim yok. Failleri biliyorum. Asla faşizme teslim olmayacağım. Kimse endişelenmesin bu günler de geçecek!"

'GÜVENLİK KORUMASI ALTINDAYIZ'

Acarer, saldırıya ilişkin yaptığı son açıklamada ise müşahede altında olduğunu kaydetti. Ailesi ile birlikte güvenlik koruması altında olduklarını bildiren Acarer, "Sevgili dostlar, kafamın bazı yerlerinde şişlikler olduğu için müşahede altındayım şimdilik. Ben ve ailem güvenlik koruması altındayız. Hastane servisinde telefon zor çekiyor. Endişeye mahal yok en kısa sürede bilgi vereceğim" dedi.

DİSK BASIN İŞ:SALDIRILARLA GERÇEKLERİ ENGELLEYEMEZSİNİZ

DİSK Basın İş Sendikası da, BirGün gazetesi yazarı Erk Acarer'e yönelik bıçaklı saldırıya ilişkin bir açıklama yaptı.

Sendikanın Twitter paylaşımında, "Bu tür saldırılarla gerçekleri engelleyemezsiniz. Erk Acarer'in yanındayız" ifadeleri kullanıldı.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ: ACARER'İN YANINDAYIZ

Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı da Acarer'e yönelik saldırıya sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla tepki gösterdi.

Söz konusu tepkilerden bazıları şöyle: