Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği,  tarikatta 6 yaşındaki kız çocuğunun ‘evlendirilmesi’ skandalını ortaya çıkaran gazetemiz yazarı Timur Soykan’ı ‘Çağdaş Yaşam Onur Ödülü’ne layık gördü. Soykan, ödülü gazeteci Murat Ağırel ile paylaştı.

BirGün yazarı Timur Soykan'a bir ödül de ÇYDD'den

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), bu yıl ilk defa basın alanında verilecek olan Çağdaş Yaşam Onur Ödülü’ne İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’yi 6 yaşındayken, 29 yaşındaki müridi Kadir İstekli ile evlendirmesi skandalını Türkiye’ye duyuran BirGün yazarı Timur Soykan’ı layık gördü.

İstismar skandalını duyurduğu haber ile Türk Basın Konseyi, 2022 Basın Özgürlüğü Ödülü’nün de bu yılki sahibi olan Soykan, Çağdaş Yaşam Onur Ödülü’nü gazeteci Murat Ağırel ile paylaştı.

ÇYDD’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Bu yıl, 100 yıllık Cumhuriyetimizin onuruna, ilk defa basın alanında verilecek olan Çağdaş Yaşam Onur Ödülü’ne tarikat ve cemaatlerin yarattıkları tehlikeleri ve karanlık yüzlerini kamuoyuyla paylaşan gazeteciler Timur Soykan ve Murat Ağırel layık görüldü” ifadelerine yer verildi.

Ödül töreni, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde İstanbul Barosu’nda saat 18.00’de gerçekleştirilecek.

TARİKATTAKİ İSTİSMAR SKANDALINI TÜRKİYE'YE DUYURDU

Gazetemiz yazarı Timur Soykan, 3 ve 7 Aralık’ta BirGün’de yayımlanan yazılarıyla Türkiye’yi dehşet verici bir gerçekle yüzleştirmiş, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, kızı H.K.G.’yi 6 yaşındayken müridi Kadir İstekli ile ‘evlendirdiğini’ ortaya çıkarmıştı.

BirGün’ün manşetten duyurduğu haber toplumda infial yarattı. Halkın, gazetemizden öğrendiği tarikattaki sistematik çocuk istismarı skandalı, karanlığı aydınlatarak devletin ihmallerini ve tarikatlara sağlanan imtiyazların hangi boyutlara vardığını en acı haliyle gözler önüne serdi.