BirGün gazetesi yazarı gazeteci Timur Soykan'ın Edremit Kitap Fuarı'nda mafya-yargı ilişkisine örnekler vererek yaptığı konuşma sosyal medyada gündem oldu. Soykan, "Yargı bir silah olarak kullanılıyor" ifadelerini kullandı.

BirGün yazarı Timur Soykan'ın mafya-yargı ilişkisini anlattığı video sosyal medyada gündem oldu

Gazetemiz BirGün'ün yazarlarından Timur Soykan, 5'inci Edremit Kitap Fuarı'nda mafya-yargı-emniyet ilişkilerini anlattı.

Ahmet Şık, Bahadır Özgür, Ertuğrul Mavioğlu, Hakkı Özdal ve kendisinin editörlüğünde hazırlanan suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarının yer aldığı Duvar kitabını hatırlatan Soykan'ın "Yargı bir silah olarak kullanılıyor" ifadeleriyle örnekler vererek yaptığı konuşma sosyal medyada gündem oldu.

İstanbul Anadolu Adliyesi'nde görev yapan Davut Yılmaz isimli savcının İranlı muhalifleri kaçırmak için çalışan suç örgütleriyle temas kurduğunu anlatan Soykan, "İstanbul Anadolu Adliyesi’ndeki Davut Yılmaz isimli savcı İranlı ajanlara çalışıyor. Türkiye’de İranlı muhalifleri kaçırmak için suç örgütleriyle temas kuruyorlar. Savcının çetesi var ve çetesinin mensupları polis. Birlikte çalıştığı savunma şirketinin sahibinin sahibiyle bu işi yaparken İranlı ajanlarla parada anlaşamayıp çatışıyorlar" ifadelerini kullandı.

Soykan şöyle konuştu:

'SADECE PEKER'İN İFŞALARINDA DEĞİL HER GÜN DOSYALARDA GÖRÜYORUZ'

"Mafyanın polisler, yargıçları, savcıları var. Sadece Sedat Peker’in ifşalarında görmüyoruz bunu. Biz her gün dava dosyaları okuduğumuzda bunun örnekleriyle karşılaşıyoruz. Lütfi Karabacak isimli bir başka savcı. Bir şirketin borcu var ve çekler verilmiş. Karabacak, "Bana 1 milyon verin verirseniz bunun karşılığında sizden alacaklı olanlara operasyon yaparım” diyor. Dosya kendisine geldiğinde 100 bin dolar rüşvet alıyor. Operasyonu yaptığında 900 bin dolar daha istiyor. 250 bin dolar veriyorlar savcıya bunun üzerine operasyon yaptığı örgütün liderini 250 bin dolar alarak serbest bırakıyor. Bu kadar kirlenmiş, yozlaşmış bir yapıyla karşı karşıyayız."