BirGün yazarı Zafer Arapkirli, 2018 yılında “6 yaşındaki çocuk evlenebilir” diyen Sosyal Doku Vakfı’ndan Nureddin Yıldız’ın sözlerine tepki gösterdiği gerekçesiyle beraat ettiği davada yeniden hakim karşısına çıktı. Duruşma öncesi konuşan Arapkirli, "Bizim yaşadığımız mağduriyet, bu ülkenin milyonlarca, on milyonlarca kadınının, kız çocuklarının yaşadığı mağduriyetlerin yanında bir hiçtir, bir kum tanesidir!" dedi. Duruşma, 3 Mayıs Çarşamba gününe ertelendi.

BirGün yazarı Zafer Arapkirli yeniden hakim karşısına çıktı: Duruşma ertelendi

HABER MERKEZİ

Gazetemiz BirGün'ün yazarı Zafer Arapkirli, “6 yaşındaki çocuk evlenebilir” diyen Sosyal Doku Vakfı’ndan Nureddin Yıldız’a yönelik eleştirileri nedeniyle yeniden hakim karşısına çıktı.

Arapkirli'nin beraat ettiği dosya kapsamındaki duruşma bugün saat 10.30'da Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde bulunan 32. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

32. Asliye Ceza Mahkemesi, Arapkirli’nin avukatlarının duruşma salonunun yetersizliği ve duruşmanın kayda geçmesi açısından SEGBİS kullanlması talebini dikkate alarak duruşmayı 3 Mayıs Çarşamba günü saat 13.30'a erteledi.

MESLEKTAŞLARINDAN VE AVUKATLARDAN DESTEK

Arapkirli’ye destek için duruşma öncesi gazeteciler, basın meslek örgütlerinin temsilcisi ve yurttaş, saat 10.00'da Çağlayan Adliyesi önünde toplandı.

Burada açıklamalarda bulunan Zafer Arapkirli, "Bizim yaşadığımız mağduriyet, bu ülkenin milyonlarca, on milyonlarca kadınının, kız çocuklarının yaşadığı mağduriyetlerin yanında bir hiçtir, bir kum tanesidir!" dedi.

birgun-yazari-zafer-arapkirli-yeniden-hakim-karsisina-cikti-durusma-ertelendi-1120436-1.

"Bizim esas dikkat çekmek istediğimiz şey, dün de Anadolu Adliyesi'nde görülen davadaki mağdurenin başına gelenler" diyen Arapkirli, şöyle devam etti: "Biz konuşurken kim bilir kaç bin, kaç on bin tane kız çocuğu tacize ya da tecevüze uğruyor. Karanlık düşünceli, örümcek kafalı, Ortaçağ kafalı yobazların sağda solda verdikleri fetvalar yüzünden. Ama ne o kızlarımızı teslim edeceğiz ne de eleştiri hakkımızı teslim edeceğiz! Bundan sonra kanımızın son damlasına kadar bu karanlığa karşı çıkmaya ve kız çocuklarımızı korumaya devam edeceğiz. Bu böyle bilinsin!"

birgun-yazari-zafer-arapkirli-beraat-ettigi-davada-yeniden-hakim-karsisinda-1120355-1.

NE OLMUŞTU?

Sosyal Doku Vakfı’ndan Nureddin Yıldız, 2018 yılında ‘6 yaşındaki çocuk evlenebilir’ açıklamasıyla tepki çekmişti. Açıklamaya tepki gösteren isimlerden biri de gazeteci Zafer Arapkirli’ydi.

Arapkirli sosyal medya üzerinden “Aşağılık herifler, evinize gittiğinizde karınızın, kızınızın suratına nasıl bakıyorsunuz” demişti.

Twitter hesabından Arapkirli, "Bunu mu savunuyorsunuz? Bu pisliğe sahip çıkanlar, bana çemkireceğine, bu lafların altına imza atıp yayınlasın burada... Utanmıyorlar! Benim gazeteciliğimin bu işle ne alakası var? Kepazeliği, ahlaksızlığı nasıl savunuyorsun? Utanmıyor musun? Bu aşağılık pisliklere kimse dur demeyecek mi? Özellikle de makam sahibi "Kız babaları ne bekliyorsunuz?" ifadelerini kullanmıştı.

Nureddin Yıldız ise Arapkirli'nin gösterdiği tepkiden dolayı şikayette bulunmuştu. Arapkirli hakkında ‘hakaret’ iddiasıyla açılan dava, 26 Aralık 2019'da beraatle sonuçlanmıştı.

Nureddin Yıldız'ın avukatı da karara itiraz etmiş ve istinaf mahkemesi davanın yeniden görülmesine karar vermişti.