Yandaşların yönettiği Hava Sporları Federasyonu’nun THK’nin uluslararası sertifika verme yetkisine göz diktiğini ilk BirGün duyurdu. Federasyondan yapılan açıklamada, “Görüşmelerin sürdüğü” doğrulandı, THK’nin yetkilerinin alınması da “Bayrak devri” olarak nitelendirildi

BirGün yazdı, yandaş federasyon doğruladı: THK’nin yetkisini almak bayrak devriymiş!

HABER MERKEZİ

Yandaşların, 2019 yılından beri skandallara ve tartışmalara rağmen havacılıkla ilgisi olmayan kayyum heyeti tarafından yönetilen Türk Hava Kurumu’nun (THK) yetkilerine göz diktiğini ilk BirGün duyurdu.

BirGün’ün 4 Aralık’ta yayımladığı “Yandaşların Gözü THK’nin Yetkisinde” başlıklı haberde, THK’nin 1929 yılında Uluslararası Havacılık Federasyonu’na (FAI) üye olduğu, kurulduğu günden bu yana havacılık merkezlerinde planör, paraşüt, motorlu yamaç paraşütü, yamaç paraşütü, model uçak, balon ve yelken kanat gibi birçok sportif havacılık eğitimi verdiği belirtildi. Ayrıca THK, Uluslararası Havacılık Federasyonu’na üye olduğu için de bu eğitimleri tamamlayanların aldığı sertifikanın uluslararası geçerliliği olduğu ve Türkiye’de sportif havacılık alanında uluslararası geçerliliği olan sertifikayı sadece THK verebildiği ifade ediliyordu.

YETKİYİ FEDERASYON İSTİYOR

Yönetiminde çok sayıda AKP’linin yer aldığı Türkiye Hava Sporları Federasyonu, uluslararası geçerliliği olan sportif havacılık sertifikası verme yetkisini uzun süredir THK’nın elinden almak istediğini ve Federasyonun bu çıkışını da AKP’ye yakınlığıyla bilinen üç kişilik THK Kayyum Heyeti de desteklediğini bu haberle ilk BirGün duyurdu.

BAYRAK DEVRİ DEDİLER

Türkiye Hava Sporları Federasyonu Başkanı ve AKP 7’nci Dönem MKYK Üyesi ve Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Akif Kalaycı da haberimize ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, federasyonun THK’nin yetkilerini almak istediğini doğrulanarak, “Federasyonumuzca, FAI hakkında THK ile süren görüşmelerimiz bayrak devri olarak nitelendirilmekte ve ülkemizin bu spor branşlarında, birlik ve beraberlik içerisinde uluslararası arenada temsili için güç birliği sağlanması açısından zorunlu olarak görülmektedir. Nihayetinde THK, her ne kadar köklü bir kuruluş olsa da hava sporları alanında görev ve yetkileri federasyonumuzla aynı boyutta değildir” ifadeleri kullanıldı.

HABERLER OLUMSUZ ALGI YARATIYORMUŞ!

Haberlerin olumsuz algı yaratmak için yapıldığının da iddia edildiği açıklamada şu ifadeler de yer aldı:

“Millî amaç ve spor odaklı çalışmalar üzerine kurulmuş ve faaliyet gösteren bir federasyon olduğumuz hâlde, bazı bilinçsiz veya kötü niyetli zihniyetler tarafından federasyonumuz hakkında spekülasyonlar çıkarılarak olumsuz algı yaratılmak istenmektedir. Federasyon üyelerimizi ve hizmet amaçlarımızı hedef alan bu atıfsız ve saygısız söylemler, yaratılmak istenen algının gerçekliğini daha da net bir şekilde ortaya koymaktadır.”

YÖNETİMİNİDE AKP’LİLER VAR

Türkiye Hava Sporları Federasyonu’nun yönetiminde yer alan isimler ise tartışma yaratacak türden. Federasyonun başkanlığını, AKP 7’nci Dönem MKYK Üyesi ve Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Akif Kalaycı yapıyor. Federasyonun yönetiminde Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, eski Türk Hava Yolları (THY) yöneticisi Ali Serdar Yakut ve AKP’li Kalecik Belediye Başkanı Duhan Kalkan da yer alıyor.