Gazetemiz yazarı ve eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar, BirGün’ün “#BirGünBenim” mottosuyla başlattığı abonelik kampanyasına yayımladığı mesajla destek verdi.

Sağlar’ın mesajı şöyle:

Türlü baskı ve hukuksuzluğun hüküm sürdüğü ülkemizde, bağımsız medya demokrasinin can damarıdır.

Türkiye'de rejim değişti. Hak, özgürlük ve eşitlik kavramları askıya alındı.

Tarafsız ve bağımsız yargı yok artık.

Bir partinin devleti hüküm sürüyor.

O partinin genel başkanı nasıl düşüneceğimize, ne yiyeceğimiz ne giyeceğimize kiminle evleneceğimize hatta nasıl doğuracağımıza karar veriyor.

Bir taraftan yurttaşları kimlikleri nedeniyle birbirilerine yabancılaştırarak birlik ve beraberliğimizi gevşetiyor böylece gücümüzü zayıflatıyoruz. Diğer yandan tüm komşu ülkelerle adeta bir vekalet savaşı yaparak ülkeyi tehlikeye atıyoruz.

Yolsuzluk, haksızlık, usulsüzlükleri yazan devletin, soyulmasına göz yummayan bir güç olmalı. Gerçekleri gösteren, emek sömürüsüne engel olan, paylaşım adaletini sağlamaya çalışan bir güç...

O güç BirGün gazetesidir.

16 yıldır yazarı olduğum BirGün’ün, iktidarın tüm baskı ve yıldırma politikalarına karşı yıllardır direndiği, ayakta kalmaya çalıştığını biliyorum.

Birkaç istisna dışında bütün bir medyanın doğrudan iktidarın sözcülüğünü yaptığı, AKP iktidarında, BirGün gazetesinin üyelik kampanyası demokrasi ve insan hakları için hayati öneme sahip.

Herkesi, iktidarın türlü baskılarına rağmen ayakta durmaya çalışan BirGün’e destek ve abone olmaya çağırıyorum.

Çünkü #BirGünBenim, laik-demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin.