Aşağıdaki haber Hürriyet’ten. Haber yeni olmasına rağmen bahsedilen karşılaşma 1. Amatör Ligi’nde 20 Aralık’ta oynanmış. Adil Demirçubuk imzalı haberi okuyunca insanın kanı donuyor. Hatta haberde anlatılanların yarısı yaşandıysa ligleri tatil edelim, kimse bir daha topa filan dokunmasın. Ayrıntısına geleceğiz. Gelin önce Karadolapspor’la Zeytinburnuspor arasındaki karşılaşmayla ilgili habere bakalım:

Karşılaşma öncesinde Zeytinburnuspor takımının stada gelmesiyle birlikte Karadolapspor’un taraftarları pompalı tüfek ve kurusıkı tabancalarla havaya ateş açtı, rakip futbolculara ağza alınmayacak küfürler etti.

Güçlükle soyunma odasına giren Zeytinburnusporlu futbolcular maç için sahaya çıkarken Karadolapspor taraftarlarının fiili ve fiziki saldırılarına maruz kaldı. Bu sırada oyuncuların çeşitli yerlerine demir muştalarla vuruldu.

Sahada bütün bunlar yaşanırken stat civarında bulunan çevik kuvvet polisi herhangi bir müdahalede bulunmayıp otobüsün içinden seyretmekle yetindiler. Maçın başlamasıyla birlikte hakemlere de küfür yağarken, bu esnada saha dışından silah ve havai fişek sesleri duyuldu. Atılan havai fişeklerin parçaları saha içine düştü. Bu sırada bir grup taraftar da yardımcı hakeme sürekli tükürdü ve fiili saldırıda bulundu.

Bütün bunlara rağmen maçı oynatan hakem Kadir Cengiz, devre arasında iki takımın yetkililerini, saha komiserini ve güvenlik amirini çağırarak tedbirlerin artırılmasını ve 2 no’lu yardımcı hakemin bulunduğu bölgedeki torpil patlatan, küfür eden ve tüküren taraftarların boşaltılmasını istedi. Hakemin talebi üzerine söz konusu taraftar grubu Zeytinburnuspor takımının kale arkasına alındı. Fakat eylemler burada da devam etti.

Yaşananlar sonrası federasyon Karadolapspor’u 4-2 kazanmasına rağmen 3-0 mağlup ilan etti. Ayrıca sezon sonuna kadar karşılaşmalarını tarafsız sahalarda oynamasına hükmetti. Ve son olarak Eyüp Karadolap Stadı süresiz olarak spor müsabakalarına kapatıldı.

Haberin yayınlanmasının ardından Karadolapspor taraftarı bir açıklama yayınladı. Haberde yer alan iddiaların kesinlikle doğru olmadığını öne süren taraftarlar, muştayla oyuncuların darp edildiği, maç öncesi pompalı tüfeklerle ateş edildiği iddialarını reddetti. Ayrıca Karadolapspor’un kendisini devrimci olarak tanımlayan ‘SayaYokuşu Barikat Taraftar Grubu’ sosyal medyada yer alan kendilerine ait söylemlerin kulübe mal edilmemesi gerektiğini, kendi paylaşımlarından kulübün sorumlu tutulamayacağını açıkladı.

Taraftarlar Zeytinburnu’nun sahasında oynanan karşılaşmada kendilerinin de taş yağmuruna tutulduğunu, buna karşılık medyada tek bir satır haber yer almamasının kendilerine karşı kasıtlı bir tutum olduğunu öne sürüyorlar.

Konuyla ilgili bir başka haber de yerelgundem.com adresinde Erk Acarer imzasıyla yayınlandı. Karadolapspor Başkanı Çayan Dursun’un haberde yer alan sözleri çok sert. Okuyalım.

Toplumsal meselelere karşı söyleyecek sözümüz, bunlar karşısında farklı bir duruşumuz var. Basında çıkan haberler de olayların yansıtılış biçimi de, aldığımız cezalarda bu yüzden. Sadece federasyonla değil yerel yönetimle de problemimiz var. İlçede 23 kulüp var. AKP’li Eyüp Belediyesi bizim dışımızda olanların hepsine maddi yardım yapıyor.

...Zeytinburnu ile deplasmanda oynadığımız maçta, bu saldırılar zirve noktasına ulaşmıştı. Bu nedenle iç sahadaki maça mahalleli yoğun ilgi gösterdi. Aslında her maçta yaşanan şeylere benzer bir durum vardı. Polisin durduk yere biber gazı sıkması, olayları ateşledi. Muştalar, pompalı silahlar, namlular... Bize bu haberler komik geliyor. Karşılaşmanın ardından da rakip takımın oyuncularını kulüp yöneticileri olarak uğurladık. TFF yöneticisi Yemen Ekşioğlu, kulübü kişisel meselesi haline getirdi. Tertip komitesi, kendi alanı dışına çıkarak hiç yoktan sahamızı süresiz olarak kapattı. Buna itiraz edince, on gün önce oynanmış maçın haberi çarpıtılarak basında yer aldı. Anlayacağınız sipariş usulü haber yapıldı.

Sonuçta Karadolapspor bir futbol karşılaşmasına silahlı, muştalı neredeyse katliam yapmakla suçlanıyor. Buna karşılık kendilerine büyük bir ceza veriliyor. Kulübün yöneticileri ise iddiaları reddettiği gibi politik tavırlarından ötürü cezalandırıldıklarını söylüyor.

İki tarafın iddiaları da vahim. Federasyonun bir futbol kulübüne karşı politik nedenlerden kaynaklanan bir tavrı olup olmadığının takipçisi olmak gerekiyor.

Buna karşılık Karadolapspor’un da karşılaşmada yaşananlar ve yaşanmayanları ellerindeki fotoğraf, video, tanıklık vs... ne varsa ortaya koyarak savunması doğru olacaktır.

Ve son olarak... Adil Demirçubuk’un haberindeki korkutucu iddiaların kaynağını da bilmiyoruz. O da maçta yaşananlara dair bu denli ayrıntılı bilgilere nereden ulaştığını açıklarsa öğrenmiş oluruz.