Birleşik Haziran işçi şenliğine ve nükleere karşı Sinop'a çağırıyor

Birleşik Haziran Hareketi, 1 Mayıs'a doğru işçilerle buluşmalarına devam ederken aynı zamanda Sinop'ta nükleer santral kurulmasına ilişkin karara karşı da sokağa çağırıyor.

İstanbul Valisi Vasıp Şahin'in 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'nı yasaklı ilan etmesinin ardından 1 Mayıs'ta Taksim'de olacağını belirten Haziran, emek ve dayanışma günü öncesi direnişçi ve grevci işçilerle şölen gerçekleştirecek. 25 Nisan günü Beşiktaş Abbasağa Parkı'nda Haziran Beşiktaş Meclisi'nin düzenleyeceği İşçi Şenliği'ne, Beltaş, Divan, Saray Muhallebicisi, Dora Hotel, Metal-İş ve diğer direnişçi işçiler katılacak.

Saat 18.00'de başlayacak şölene şarkılarıyla Heyula ve Adalılar'ın da katılacağı duyuruldu. Şölende, ayrıca, işçi kürsüsünün ve şiir dinletisinin olacağı belirtilirken, çağrıda 've tabii ki çay' ifadeleri yer aldı.

HAZİRAN NÜKLEER'E KARŞI SİNOP'TA
Sinop'ta Nükleer Santral kurulmasına ilişkin kararın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından imzalanmasının ardından Sinop halkı ekolojik mücadelesini daha ileriye taşıyor. Birleşik Haziran hareketi Sinop ve Bölge Meclisleri 25 Nisan'da halk tarafından gerçekleştirilecek nükleer karşıtı mitinge katılacağını açıkladı. Haziran'ın açıklamasında, "Nükleere karşı Karadeniz ve Türkiye’nin bütün yaşam savunucuları 25 Nisan da Sinopta buluşalım" denildi.