Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkan Mehmet Balık, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 3600 ek gösterge kararıyla ilgili eleştirilerde bulundu. Balık, "Erdoğan’ın bu akşam müjdelediği 3600 ek gösterge haberi her ne kadar tüm çalışanlara verilecek olsa da gelecek yılbaşında maaşlara yansıyacak 1000-1200 lira farkla bu enflasyonla bir ay bile sürmeden kamu emekçileri ve emeklilerin elinden geri alınacak."

Birleşik Kamu-İş'ten 3600 ek gösterge tepkisi: "Bir ay bile sürmeden ellerinden geri alınacak"

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 600 ek gösterge ile ilgili açıklamalarına Birleşik Kamu-İş Konfederasyon Başkanı Mehmet Balık yazılı açıklama ile tepki gösterdi. Balık, maaşlara yansıyacak farkında, enflasyonla birlikte eriyeceğini söyledi.

Balık’ın açıklaması şöyle:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu akşam müjdelediği 3600 ek gösterge haberi her ne kadar tüm çalışanlara verilecek olsa da gelecek yılbaşında maaşlara yansıyacak 1000-1200 lira farkla bu enflasyonla bir ay bile sürmeden kamu emekçileri ve emeklilerin elinden geri alınacak.

"ENFLASYON FARKI TÜİK’E GÖRE DEĞİL, ÇARŞI-PAZARA GÖRE BELİRLENSİN"

3600 ek gösterge talebi her ne kadar konfederasyonumuzun yıllardır hükümetten istediği bir hak olsa da, geç verilen hak bir işe yaramayacak. AKP iktidarı seçim kaybetme korkusu ile hareket etmekte. Kamu emekçileri ve emeklilere gerçekçi bir iyileştirme yapmak isteniyorsa Temmuz ayında verilecek zamları TÜİK aracılığı ile yurttaşlardan çalmaması gerekmektedir.

3600 ek göstergenin yanı sıra hakkımız olan enflasyon farklarını TÜİK’in açıkladığı çarpıtılmış oranlardan değil, çarşı ve pazardaki fahiş fiyat artışlarına göre belirlemesi gerekmekte.”

(ANKA)